HomeNieuwsBeurzen en evenementenHolland Paviljoen op bakkerijbeurs Shanghai

Holland Paviljoen op bakkerijbeurs Shanghai

bakery-china

De GMV (branchevereniging voor machines voor de voedings- en genotmiddelenindustrie en verpakkingsmachines) houdt een handelsreis naar de ‘International Trade Fair for the Baking and Confectionery Industry in China’ in Shanghai van zondag 9 mei tot zaterdag 15 mei. Deze beurs is met 65.000 bezoekers de grootste bakkerij- en zoetwarenbeurs in Azië. Deelname is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die zich (willen) richten op de groeiende Chinese markt voor bakkerij en zoetwaren.

Het programma voorziet in een collectieve beursinzending (Holland Paviljoen), waar bedrijven dan een eigen stand hebben. Daarnaast worden een seminar, veldbezoek, netwerkactiviteiten en matchmaking georganiseerd. De EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, financiert deze reis.
 
De Chinese bakkerijsector kent zowel ambachtelijke als industriële bakkerijen. Verpakte/industrieel gebakken bakkerijproducten zijn momenteel minder populair dan ambachtelijke producten omdat men meent dat ambachtelijke bakkerijen sneller hun assortiment kunnen aanpassen en beter versheid kunnen garanderen.

De ‘International Trade Fair for the Baking and Confectionery Industry in China’ (www.bakery-china.de) is de grootste van de twee belangrijke bakkerijvakbeurzen in China. Deze beurs heeft internationaal een goede reputatie en wordt sinds 1998 elk jaar georganiseerd. De beurs wordt gehouden in ‘Shanghai New International Expo Center (SNIEC, www.sniec.net). Het aantal beschikbare plaatsen op de beursvloer is beperkt zodat de regel wordt gehanteerd dat bedrijven die zich het eerst aanmelden ook het eerst in aanmerking komen om aan de missie deel te nemen. Om de kwaliteit te waarborgen en omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is, ontvangt de organisatie de inschrijvingen het liefst vóór 10 januari 2010.
 
Voor meer informatie:
Herbert van Sluys
GMV Nederland
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
T (079) 353 13 37
F (079) 353 13 65
gmv@fme.nl

Bron: Bakkerswereld