HomeNieuwsBedrijven en personenHolbox verdubbelt capaciteit met een nieuw pand in Roermond

Holbox verdubbelt capaciteit met een nieuw pand in Roermond

Vanaf juni 2024 verlaat Holbox Echt en vestigt zich in Roermond. De groei van de afgelopen jaren en de ambitie om verder te groeien vormen de basis voor de keuze om in Roermond een nieuw en volledig circulair pand te bouwen. In het 27.000 m2 grote CO2 neutrale pand ligt de focus nog meer op duurzaamheid. Daarnaast voorziet dit pand met een bedrijfsvloeroppervlakte van 17.290 m2 en kantooroppervlakte van ruim 3.750 m2 Holbox in de behoefte om in de toekomst verder door te groeien, ontwikkelen en professionaliseren.

Naast de opening van een nieuwe fabriek in Polen in februari van dit jaar, was Holbox ook druk bezig met de plannen voor de bouw aan de Morgenstraat in Roermond. Inmiddels staan de plannen vast, is de bodemanalyse afgerond en zit het project op dit moment in de vergunningsfase. In januari 2023 wordt de eerste steen gelegd om vervolgens anderhalf jaar later het nieuwe pand in gebruik te nemen. Hiermee breekt voor Holbox een nieuwe fase met revolutionaire ontwikkelingen aan.

Martijn Hol, directeur Holbox: “Bij Holbox houden wij van aanpakken. Naast de verdere groei van het bedrijf Holbox, pakken wij ook de duurzaamheid van Holbox met beide handen aan. Dit nieuwbouwproject sluit perfect aan bij onze waarden. Zo zetten we – in lijn met onze ambitie om een footprint reduction company te worden – vól in op duurzaamheid. Duurzaamheid is bij ons meer dan een kernwaarde: het zit in ons DNA en is verankerd in onze producten en bedrijfsprocessen. Zo zijn we nu al dagelijks met duurzaamheid bezig door het gebruik van hout- en papierproducten met de FSC ® en PEFC keurmerken, het gebruik van duurzame grondstoffen in ons productieproces en ons eigen Sustainability ID. CSR (Corporate Social Responsibility) loopt als een groene draad door de toekomst van Holbox.”

Energieneutraal is het sleutelwoord in het ontwerp van de nieuwe locatie. Het pand is ruim twee keer zo groot als de huidige locatie in Echt. Drieduizend zonnepanelen bedekken een deel van het dak. Dit aantal dekt de stroombehoefte van het pand. Het pand biedt de mogelijkheid om nog verder te groeien.

Martijn Hol: “We kunnen er twee keer zoveel zonnepanelen op leggen, maar dat is een desinvestering omdat we die stroom nog niet verbruiken. Om aan die energieneutraliteit te voldoen, gaat er zoveel mogelijk in daglichturen geproduceerd worden. Maar we zijn er ook al mee bezig om deze energie in batterijen op te slaan in zogenaamde batterijcontainers. Via deze hubs kan ook buiten daglichturen op een energie neutrale manier geproduceerd worden. Zo kan het gebouw en de situatie aangepast worden naar wat voor ons optimaal is.”

Het grootste gedeelte van de 27.000 m2 wordt gebruikt voor productie en opslag. Afdelingen die geluid produceren – zoals CTP, drukkerij, cacheren, technische dienst, stansmakerij en de stansafdeling – worden op de begane grond gesitueerd. Daarbovenop komt een mezzanine met onder andere ruimte voor Shop Direct (webshop) en de ontwerpstudio.

“Vanuit de ruimtes in de mezzanine kijk je uit over de productievloer. Die transparantie vinden we heel erg belangrijk. In het midden van de hal komt een centrale snelweg. Daar rijden de geautomatiseerde en onbemande heftrucks”, licht Martijn Hol toe. “Het krijgt een hightech uitstraling. We zijn marktleider in Europa en blijven dat ook. Daar moet je in meegaan. Het is een uitdaging voor de medewerkers van Holbox om marktleider te blijven. Iedereen gaat er innovatiever door werken.”

www.holbox.nl