HomeNieuwsHogere efficiëntie binnen kleinere ruimte met unscrambler van Omega Design

Hogere efficiëntie binnen kleinere ruimte met unscrambler van Omega Design

Teva Pharmaceutical Industries heeft onlangs SRP rotary pocket bottle unscramblers van Omega Design aangeschaft. Dit omdat het bedrijf vanwege een wereldwijde toename in het aantal klanten de productie moest verhogen. Aangezien dit moest gebeuren binnen de bestaande productiefaciliteiten, was het belangrijk om machines te installeren die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen en zo efficiënt mogelijk werken.

De SRP rotary pocket bottle unscrambler is volgens Omega Design de eerste unscrambler die tegelijkertijd droogmiddel kan toevoegen aan de verpakking. De machine biedt sound conditioning elementen en servo operation voor een goede controle en plaatsing van de flessen. De SRP kan ruim 300 flessen per minuut aan en zelfs op de hoogste snelheden droogmiddel toevoegen.

Verder heeft de SRP rotary een unit-level bottom-up codeersysteem en een serieel inspectiesysteem, dat voldoet aan verscheidene aankomende serialisatieregels, zoals de California e-Pedigree-wet. Met bottom-codering kunnen de codes worden gelezen nadat er groepen zijn gecreëerd, waardoor de parent-child relaties intact blijven. Wanneer de flessen uit de unscrambler komen, bevatten deze hun droogmiddel en zijn ze exact te identificeren gedurende de verdere supply chain.

De SRP kan flessen van 30 cc tot 1500 cc op hoge snelheden aan. Bovendien zijn de onderdelen van de machine gestandaardiseerd en daarmee eenvoudig te vervangen. Verder zijn met het geïntegreerde controleplatform alle functies te controleren en aansturen vanaf één scherm. De kernfuncties van de SRP zijn unscramblen, luchtreinigen, droogmiddel toevoegen, printen, vision inspection en reject verification.

Teva heeft volgens Gabi Cherniak, engineering expert voor de afdeling Packaging and Assembly Technologies van Teva Pharmaceutical Industries, met name vanwege de klantenservice voor Omega Design gekozen. “Aangezien we de machines in verschillende landen gaan installeren, wilden we zeker weten dat eventuele vragen of problemen professioneel en vakkundig kunnen worden aangepakt.”

Kijk voor meer informatie op www.omegadesign.com.