HomeMachinesNiet-primair verpakkenHoek Group kiest voor omsnoeren in plaats van wikkelen met tape

Hoek Group kiest voor omsnoeren in plaats van wikkelen met tape

Hoek Group kiest voor omsnoeren in plaats van het wikkelen met tape. Hoek Group is een familiebedrijf dat zich meer dan 40 jaar bezig houdt met de wereldwijde inkoop en verkoop van planten en bloemen. Hoek Group huisvest zich in Rijnsburg en verpakt tegenwoordig veel bloemen in dozen. Deze dozen worden op pallets gestapeld en vervolgens getransporteerd naar de bestemming.

Hoek Group is in de bloemen en planten business een van de eerste bedrijven die een groot deel van het bedrijfsproces heeft geautomatiseerd. Zo worden de producten via honderden meters lopende band vervoerd door het bedrijf. Veel van de bloemen worden verpakt in kartonnen dozen tegen beschadiging. Vervolgens worden deze dozen gestapeld op pallets en vast getapet met plastic plakband. Echter is dit plastic tape niet stevig genoeg. Volgens Marco van Hoek Group gaat het tape niet strak om de pallet en heeft het te weinig draagkracht. Hierdoor zijn de pallets instabiel tijdens het transport. Daarnaast werkt het tape volgens Dennis van Hoek Group niet goed: “Het plastic tape blijft aan de dozen vastplakken, waardoor de barcodes en uitstraling van de doos worden beschadigd bij het verwijderen van het tape.” Om deze problemen op te lossen heeft Hoek Group bij Reisopack Nederland twee Reisopack 2830’s aangeschaft.

De Reisopack 2830 is een semiautomatische omsnoeringsmachine die verrijdbaar is. In de hal bij Hoek Group heeft de verpakkingslijn verschillende uitgangen. Bij elke uitgang staan diverse pallets die omsnoerd dienen te worden. De Reisopack 2830 kan eenvoudig van de ene uitgang naar de andere uitgang worden verplaatst om zo de pallets te omsnoeren. Met de machine kan binnen 55 seconden een pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes worden omsnoerd. Na het omsnoeren kunnen de pallets op een veilige manier worden getransporteerd. Volgens Wouter van Reisopack Nederland is de 2830 ideaal in gebruik: “De machine is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Bij ons ben je ook aan het juiste adres voor het juiste soort omsnoeringslint en bijpassende service. Zo hebben we goed opgeleide monteurs en 20 jaar ervaring met Reisopack omsnoeringsmachines.”

www.reisopack.nl