HomeNieuwsVerpakkingenHoek Flowers gaat voor circulariteit met recyclebare exportdoos

Hoek Flowers gaat voor circulariteit met recyclebare exportdoos

Bij Hoek Flowers zijn ze zich ervan bewust dat we moeten samenwerken om de wereld groener en schoner te maken. In 2050 zijn alle bedrijven verplicht om 100% circulair en volledig energieneutraal te opereren.

Ruben Hoek (CEO Hoek group): “Een duurzame toekomst, alleen samen creëer je meer impact. In samenwerking met onze bestaande partner Van Vliet – Newwen, is onze efficiënte, sustainable exportdoos ontwikkeld. De exportdoos is herbruikbaar en voorzien van RFID, barcode en QR waardoor het logistieke proces van de exportdozen traceerbaar is. Met de introductie van de recyclebare exportdoos zet Hoek Flowers de stap naar een wereld met 0% afval en 100% circulariteit.”

Bob IJpelaar (Managing Director van Van Vliet – Newwen): “Wij ontwikkelen alleen meermalige- en retourconcepten, wij hebben nooit geloofd in éénmalig. De afgelopen jaren hebben wij veel onderzoek gedaan naar dergelijke concepten, vaak in samenwerking met onze nationale en internationale relaties en partners. Daarbij is onder andere gekeken naar kratten, klapkratten en meer. Deze dure vorm van retourmiddelen leveren veel economische nadelen op voor onze relaties. Daarom kiezen veel partijen in de sierteelt en de AGF wereldwijd voor het concept dat wij bij onze partner Hoek Flowers hebben geïntroduceerd.”

“Inmiddels hebben wij voor de sierteelt en de AGF een complete sustainable productlijn geïntroduceerd die we uiteraard verder gaan uitbreiden. Er zijn veel producten in testfase en een aantal wordt geïmplementeerd voor luchtvracht, zeevracht en vervoer over de weg. Hier zijn we enorm trots op. Hoek Flowers is een van onze partners die over de horizon durft te kijken en qua innovatie daadwerkelijk voorin de trein zit, net als wij.”

“Samen met onder andere onze retailrelaties, waar wij langdurige contracten mee hebben, introduceren wij de komende tijd nog veel meer. Denk aan meermalige trays voor ladingdragers, 100% sustainable retail ladingdragers en meer. Onze bestaande pool, van een kleine 8 miljoen items, wordt dagelijks door vele duizenden klanten en gebruikers ingezet in Europa. Met onze jarenlange ervaring en onze kennis van data, IoT en de supply chains ontwikkelen wij prachtige reusable producten om de wereld groener te maken. Onze gehele strategie is in lijn met de SDG's en de EU Greendeal 2030-2050”, aldus Bob Ijpelaar.

www.hoekflowers.com