De (kunststof) verpakking van voedingsmiddelen komt nadrukkelijk in beeld als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoogste tijd derhalve voor een nadere oriëntatie op duurzame alternatieven. Wat is er, wat kan het, wat kost het en wat komt er aan? Het VMT-congres ‘Groene verpakkingen voor food' geeft een breed overzicht van de biobased materialen en hun eigenschappen in relatie tot food. Naast een andere, nieuwe grondstofkeuze voor de verpakking komt recycling als ‘groen' alternatief aan de orde. En in dat kader natuurlijk ook de vraag ‘hoe groen is groen?'.
Programma
Laat u informeren over de (on)mogelijkheden van groene verpakkingen:
- Wat is ‘biobased' – biodegradeerbaar en composteerbaar?
- Welke eigenschappen hebben biobased materialen? Hoe zit het met barrière-eigenschappen, verwerkbaarheid op (bestaande) machines, veiligheid, prijs en composteerbaarheid?
- Wat zeggen LCA-studies?
- Is recycling een duurzaam(er) alternatief? Wat is de praktijk?
- De duurzame verpakkingsstrategie van een foodfabrikant.
- De visie van de retail op groene verpakkingen en recycling.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vmt.nl.
Bron: VMT (www.vmt.nl)