HomeMachinesPrimair verpakkenHet Packhuys verpakt groenten en fruit in karton met eigen machine

Het Packhuys verpakt groenten en fruit in karton met eigen machine

Op 5, 6 en 7 april nam Het Packhuys deel aan Empack in Evenementenhal Gorinchem. Hier werd de laatste innovatie van Het Packhuys, de Fusion, gepresenteerd aan het grote publiek.

De Fusion is geschikt voor het sluiten van kartonnen foodtainer schalen die voorzien zijn van vleugels/flappen. Deze machine plooit en ponst de kartonnen schalen aan elkaar, zonder dat hierbij gebruik wordt gemaakt van lijm, plastic of labels. Ook kan de machine optioneel worden voorzien van een ingebouwde labelapplicator voor het plooien en sluiten van de schalen middels een etiket.

De Fusion is een in eigen huis ontwikkelde machine, die vanwege zijn compacte bouw en hygiënische constructie bij uitstek geschikt is voor het verpakken van appelen, peren, citrus, avocado's, kiwi's, zoete aardappelen etc.

De gevulde schalen worden aangevoerd middels een aanvoersysteem voor de Fusion machine. De Fusion is voorzien van een tweedelig invoersysteem welke de schalen op de juiste onderlinge afstand van elkaar plaatst alvorens op de juiste wijze geplooid en geponst te worden. De Fusion is voorzien van een overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen touchscreen, waar de verschillende recepten gekozen kunnen worden.

De machine kan optioneel voorzien worden van een ingebouwd etiketteersysteem. Hierdoor kan de machine ook verpakkingen plooien en sluiten middels een etiket. Het besturingssysteem van de Fusion is Windows georiënteerd, waardoor het ook voorzien kan worden van een labelprogramma (bijvoorbeeld Nicelabel). Hiermee kan er een lay-out voor etiketten opgemaakt worden bij de Fusion machine middels het touchscreen.

Via een overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen touchscreen kunnen de verschillende recepten gekozen. Ook is de Fusion een zeer flexibele oplossing voor het verpakken van meerdere formaten. Zonder dat er wisseldelen nodig zijn is de Fusion eenvoudig verstelbaar, waardoor de operator de beschikking heeft over een gebruiksvriendelijke toepassing.

www.het-packhuys.com