HomeAanbodPrimair verpakkenHet Packhuys toont laatste innovatie in verpakken op Fruit Logistica

Het Packhuys toont laatste innovatie in verpakken op Fruit Logistica

Op 5, 6 en 7 april hoopt Het Packhuys voor het eerst deel te nemen aan de Fruit Logistica in Berlijn. In hal 9 op standnummer C-01 zal de laatste innovatie van Het Packhuys, de Fusion, gepresenteerd worden aan het grote publiek.

De Fusion is geschikt voor het sluiten van kartonnen foodtainer schalen die voorzien zijn van vleugels/flappen. Deze machine plooit en ponst de kartonnen schalen aan elkaar, zonder dat hierbij gebruik wordt gemaakt van lijm, plastic of labels. Ook kan de machine optioneel worden voorzien van een ingebouwde labelapplicator voor het plooien en sluiten van de schalen middels een etiket.

De Fusion is een in eigen huis ontwikkelde machine, die vanwege zijn compacte bouw en hygiënische constructie bij uitstek geschikt is voor het verpakken van appelen, peren, citrus, avocado's, kiwi's, zoete aardappelen etc.

De gevulde schalen worden aangevoerd middels een aanvoersysteem voor de Fusion machine. De Fusion is voorzien van een tweedelig invoersysteem welke de schalen op de juiste onderlinge afstand van elkaar plaatst alvorens op de juiste wijze geplooid en geponst te worden. De Fusion is voorzien van een overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen touchscreen, waar de verschillende recepten gekozen kunnen worden.

De machine kan optioneel voorzien worden van een ingebouwd etiketteersysteem. Hierdoor kan de machine ook verpakkingen plooien en sluiten middels een etiket. Het besturingssysteem van de Fusion is Windows georiënteerd, waardoor het ook voorzien kan worden van een labelprogramma (bijvoorbeeld Nicelabel). Hiermee kan er een lay-out voor etiketten opgemaakt worden bij de Fusion machine middels het touchscreen.

Via een overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen touchscreen kunnen de verschillende recepten gekozen. Ook is de Fusion een zeer flexibele oplossing voor het verpakken van meerdere formaten. Zonder dat er wisseldelen nodig zijn is de Fusion eenvoudig verstelbaar, waardoor de operator de beschikking heeft over een gebruiksvriendelijke toepassing.

Het Packhuys neemt dit jaar dus voor de eerste keer zelf deel aan de beurs in Berlijn. Uiteraard zijn wij ook te vinden op de stand van onze partner Packaging Automation, onze leverancier op het gebied van topsealmachines. Op deze stand wordt de nieuwste high-speed topsealer, de Evolution-S, gepresenteerd en gedemonstreerd. Packaging Automation is te vinden in hal 9 op standnummer A-10.

www.het-packhuys.com