HomeMachinesPrimair verpakkenHet Packhuys breidt uit met overname van activiteiten Sixpak

Het Packhuys breidt uit met overname van activiteiten Sixpak

Het Packhuys heeft recent de activiteiten van Sixpak overgenomen. Al ruim tien jaar is Sixpak actief in de verse voedingsmiddelenindustrie op het gebied van doseren, tellen en wegen. Het programma bestaat uit de verkoop, installatie, service en onderhoud van de doseermachines van Leonhardt, weeg- en telmachines van ITW, Pick & Place-systemen van Sheff en de kaas-, kruidenstrooiers en toppingsmachines van Sixpak in de Benelux.

“Sixpak is leverancier van weeg- en doseermachines voor het efficiënt assembleren en verpakken van maaltijden, maaltijdcomponenten, salades, vlees, vis, kip, tapas, snacks en convenience food. Door deze overname zetten we een belangrijke volgende stap in het aanbieden van complete lijn-oplossingen. De vraag naar complete geautomatiseerde verpakkingslijnen neemt toe en klanten wensen ontzorgt te worden en hebben voorkeur voor één aanspreekpunt”, vertelt Matty den Ridder van Het Packhuys.

Leonhardt, ITW, Sixpak en Sheff staan volgens hem bekend als kwalitatief hoogstaande merken en komen nu dus exclusief in de portefeuille van Het Packhuys voor distributie in de Benelux. Matty den Ridder: “Leonhardt en ITW zijn wereldwijd bekende machinebouwers in de voedingsmiddelenindustrie. Zij zijn gedreven door het ontwikkelen van machines voor moeilijk te doseren of af te wegen producten en het nauwkeurig afvullen hiervan.”

Zo is de Leonhardt SD-serie speciaal ontwikkeld voor moeilijk te doseren en niet verpompbare producten met een gering vloeistof percentage, zoals pasta en rijst. “Deze producten konden voorheen alleen handmatig worden afgevuld”, legt Matty den Ridder uit. “Ook de doseermachines uit de TG-serie van Leonhardt voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van productverwerking, doseernauwkeurigheid en hygiëne. Van aardappelpuree tot soepen, hot-fill of koud, deze mobiele machines zijn universeel inzetbaar.”

De lineaire wegers van ITW kunnen een scala aan producten wegen en tellen, van kippenreepjes tot verse groentes. Matty den Ridder: “Door middel van trilstations en/of banden transporteren deze mobiele wegers hun producten. Met geïntegreerde checkwegers kunnen deze wegers bovendien over- en ondergewichten uitstoten.”

De ‘product to pack solutions' van Sixpak biedt oplossingen voor het strooien van kaas of kruiden, daarnaast is er ook de toppingsmachine voor het volumetrisch afvullen van toppings over een maaltijd, pizza of pokebowl.

De kant-en-klare maaltijdsalades en verspakketten zijn niet meer uit de supermarkt weg te denken. De vraag vanuit de markt om het proces van het plaatsen van sachets en cups in verpakkingen te automatiseren, wordt dan ook steeds groter. “De Sheff is een compacte en mobiele robot met 3D-visiontechnologie, die producten ‘random' pakt vanuit een krat en in trays op een transportband legt. Gespecialiseerd in cups, sachets en foodproducten, kan deze robot tot 45 producten per minuut in salades, verspakketten of andere verpakkingen plaatsen”, verduidelijkt Matty den Ridder.

De uitgebreide showroom van Het Packhuys in Halsteren, centraal gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen, biedt de mogelijkheid tot het demonstreren van alle topseal-, flowpack en karton sluitmachines uit het portfolio, waaronder nu dus ook die van Leonhardt, ITW en Sixpak. Ook is er de gelegenheid tot het testen met het doseren en verpakken van diverse producten. Het Packhuys heeft daarnaast een uitgebreide werkplaats en serviceafdeling met daarin tien fulltime, gedisciplineerde en kundige service engineers. Matty den Ridder: “Het snel ter plaatse zijn en het adequaat oplossen van mogelijke storingen is immers noodzakelijk in deze branche.”

www.het-packhuys.com