HomeNieuwsHet gaat prima met RVC Industriële Verpakkingen

Het gaat prima met RVC Industriële Verpakkingen

Ga winkelen in Rijssen en koop bij tien winkels een product. De kans is dan groot dat van de tien plastic draagtassen die zijn meegegeven, er acht gemaakt zijn in Rijssen. Bij RVC Industriële Verpakkingen aan de Spoelerstraat. Het bedrijf staat er momenteel prima voor en heeft net vorig jaar de derde acht-kleurendrukstraat laten installeren van Windmöller & Hölscher, de Rolls-Roys onder de drukmachines.

Daarmee kunnen ze zo ongeveer alles drukken wat een klant maar kan bedenken. En nog snel ook, want dat is een van de kwaliteiten van het bedrijf. Directeur Rob Dangremond: “Klanten willen altijd dat de producten ‘gisteren' worden geleverd. Vooral in het voorjaar is het belangrijk. Wij zitten flink in de potgrondzakken. Als het mooi weer wordt komt er plotseling een enorme vraag naar zakken. Die vraag proberen we bij te benen. Tot nu toe is dat nog steeds gelukt. Met de nieuwe drukstraat wordt dat nog iets makkelijker.”

Door de economische malaise liep de markt in de bouwgerelateerde producten wat terug. RVC besloot echter zelf draagtassen te gaan maken en schafte daarvoor machines aan. Eerder werd dat werk uitbesteed. Door die ‘move' kan het bedrijf nu de derde druk- straat toch voldoende aan het werk houden.

Behalve de bedrukte draagtassen, met of zonder hengsel en perforaties, wordt nog veel meer gemaakt bij het bedrijf. Alles van boterhamzakjes tot verpakkingen waar complete pallets met stenen in passen. Ook speciale (bouw-)folies vormen een steeds groter deel van de omzet. Ongeveer 70 procent van de omzet komt uit handel. Dus inkopen en weer doorverkopen. De rest komt uit eigen productie. De grondstof – de folie – wordt elders ingekocht. Liefst 11 miljoen kilo plastic – vrijwel uitsluitend polyethyleen, ook wel ‘draagtassenplastic' genoemd – gaat er jaarlijks door.

De producten worden verhandeld binnen Europa. Dat wil zeggen Scandinavië, de Benelux en Duitsland. Dangremond: “Wat wij doen is niet uniek, dat gebeurt op veel plekken. De marges zijn klein en dus zijn transportkosten cruciaal. Iemand die in Zuid-Europa zakken nodig heeft, kan ze goedkoper daar in de buurt bestellen.”

RVC telt zo'n veertig werknemers en heeft door de jaren zo'n vijf keer flink verbouwd. Vorig jaar nog werd het pand van de buren erbij gekocht en in de opvallende blauwgele kleuren geschilderd. Het bedrijf is opgericht in 1979 door Jan Nieuwenhuis, 25 jaar lang werknemer bij ‘conculega' Stempher.

Nieuwenhuis begon voor zichzelf als handelsonderneming aan de Esstraat, maar werd gaandeweg concurrent van Stempher. Na jarenlange koelte, zijn de verhoudingen weer redelijk goed en doen de bedrijven onderling weer zaken.

Dertig jaar bestaat RVC dit jaar. En daarom is er, aan het einde van het jaar, een feestje.

Kijk voor meer informatie op www.rvc.eu

rvc-groot

Bron: De Ondernemer