HomeNieuwsBedrijven en personenHelvoet Pharma wordt Datwyler

Helvoet Pharma wordt Datwyler

datwyler-logoHelvoet Pharma uit het Belgische Alken krijgt op 1 januari 2012 een nieuwe naam. De producent van verpakkingsonderdelen voor de farmaceutische sector neemt dan de naam aan van zijn beursgenoteerde Zwitserse moederbedrijf Datwyler. Helvoet Pharma maakt rubberen, kunststof en aluminium verpakkingsonderdelen voor de farmaceutische sector. Alle grote farmaceutische bedrijven zijn er volgens de Gazet van Antwerpen klant. Het bedrijf werd in 1970 door Datwyler opgericht en groeide de afgelopen veertig jaar gestaag uit tot de wereldtop voor farmaceutische sluitingen.

helvoet-pharma-logoNa de modernisering van productie-installaties in Europa en de Verenigde Staten, kijkt Helvoet Pharma vooral richting Azië. In India wordt tegen begin 2012 een nieuwe fabriek geopend en ook in China worden momenteel alternatieven voor een eigen productie en distributie onderzocht.

Helvoet Pharma telt momenteel wereldwijd 1.250 werknemers. In 2009 realiseerde het een omzet van 185 miljoen euro. Het produceert op jaarbasis meer dan 10 miljard onderdelen voor verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op www.helvoetpharma.com en/of www.daetwyler.ch.

Bron: Gazet van Antwerpen