Hellings Machinebouw zit flink in de lift en daarom realiseerde het bedrijf de voorbije periode een nieuwe assemblagehal naast het bestaande pand in Nijnsel. “Na een periode van bouw en verbouw staat er een schitterend nieuw pand en is het ‘oude’ gebouw flink gerenoveerd. Daar zijn we trots op en wilden we laten zien. Op vrijdag 26 oktober kwamen circa 250 klanten en relaties naar de officiële opening van de nieuwbouw en een dag later was het de beurt aan zo’n 650 familieleden en vrienden”, blikt eigenaar Paul Hellings terug op twee geslaagde Open Dagen.

In 2006 verhuisde Paul Hellings met zijn bedrijf van Best naar het bedrijventerrein in Nijnsel. Op dat moment had de organisatie twaalf medewerkers in dienst, maar in de afgelopen jaren groeide het personeelsbestand tot ruim zeventig. De nieuwe assemblagehal, met 3.300 vierkante meter een verdrievoudiging aan beschikbare ruimte, en uitbreiding van het bestaande kantoorpand is hierop geanticipeerd. Paul Hellings: “Dat was ook hard nodig, want het pand was te klein om alle medewerkers van een goede werkplek te voorzien.”

Hellings Machinebouw ziet de officiële opening niet alleen als eindstreep van een turbulente periode maar vooral als start van een nieuwe fase. Zo droeg Paul Hellings eerder dit jaar de leiding van zijn bedrijf over aan Harm van der Pol, al jaren zijn rechterhand en nu ook algemeen directeur. “Ik wil meer tijd besteden aan medewerkers, door hen te ondersteunen en te laten delen in mijn ervaring”, licht Paul Hellings, die zichzelf ziet als ‘op en top techneut’, de ingeslagen weg als technisch directeur toe.

Hellings Machinebouw heeft ruim dertig jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Het team van Hellings Machinebouw is dagelijks bezig met ontwerpen, fabriceren en in bedrijf stellen van machines en lijnen, welke voornamelijk hun toepassing vinden in de primaire verwerking, processing en verpakking van voedingsmiddelen.

www.hellingsmachinebouw.nl