HomeNieuwsBedrijven en personenHeinz Innovatie Centrum in Nijmegen voor nieuwste ontwikkelingen op het gebied van...

Heinz Innovatie Centrum in Nijmegen voor nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen

Prins Willem-Alexander opent aanstaande donderdag het nieuwe Europese Heinz Innovatie Centrum in Nijmegen. In dit onderzoekscentrum van het Amerikaanse voedingsconcern werken productontwikkelaars en voedingswetenschappers aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding en verpakkingen voor de Europese markt.

Het innovatie centrum heeft onder meer een keuken voor productontwikkeling, een sensorisch centrum, faciliteiten voor consumententesten en een modern microbiologisch laboratorium. Er werken ruim 200 experts uit de hele wereld. Naast onderzoek en productontwikkeling staat de samenwerking met toeleveranciers, klanten, marketeers en consumenten centraal. Doel is om vernieuwingen op het gebied van voeding te versterken. Het innovatie centrum is gevestigd in het hart van de zogenaamde ‘Food & Health Valley' in Nederland. Een regio die zich kenmerkt als Europees kenniscentrum op het gebied van voeding en voedingstechnologie.

De komst van het Europese onderzoekscentrum van Heinz in Nijmegen betekent niet alleen een impuls van Nederland als kennisland, maar ook een economische springplank voor het bedrijfsleven. “Het idee dat bedrijven alleen maar met elkaar concurreren, is een achterhaald concept. Door samen te werken in innovatie, door kennis te delen, gaan we er allemaal op vooruit. Het gaat immers om wat de klant wil, niet de fabrikant. Zo werkt Heinz met verschillende organisaties en universiteiten in de regio samen om nieuwe voedingsconcepten te ontwikkelen of voeding verder te verbeteren. Uiteindelijk zal het onderzoekscentrum werk bieden aan 200 man”, aldus Erwin Rengers, Directeur Personeelszaken bij Heinz.

Kijk voor meer informatie op www.heinz.com.