HomeMachinesInspecterenHeemskerk garandeert kwaliteit met inspectiesystemen van Ultrapak

Heemskerk garandeert kwaliteit met inspectiesystemen van Ultrapak

Terugroepacties zijn een kostbare zaak en kunnen bovendien leiden tot imagoschade. Veel bedrijven proberen daarom een juiste balans te vinden tussen risico's en investeringen in kwaliteitscontrole. “Door automatisering van de lijnen wordt er steeds meer geïnvesteerd in processen en systemen waarbij kwaliteit volledig is gewaarborgd”, weet Heidi Dos Santos, bij Ultrapak gespecialiseerd in systemen voor inspectie en kwaliteitscontrole.

Een goed voorbeeld hiervan is volgens haar Heemskerk in Rijnsburg. “Met een productie van 2,5 miljoen verpakte producten per week en een gamma van 275 unieke producten is Heemskerk een grote speler binnen de AGF-branche in de Benelux en daarbuiten. Een van hun motto's is ‘We garanderen kwaliteit in onze hele keten' en ze voegen de daad bij het woord”, vertelt Heidi Dos Santos trots.

Heemskerk investeerde recent namelijk in twee volledig geautomatiseerde kwaliteitscontrolesystemen van Sapphire, een toonaangevende fabrikant van X-ray technologie en vertegenwoordigt door Ultrapak. “Voor de afdeling ‘high care' koos Heemskerk voor X-ray systemen van Sapphire, omdat deze op het gebied van gevoeligheid, snelheid en geavanceerde detectie ongeëvenaard zijn in de industrie”, licht Heidi Dos Santos de keuze van Heemskerk toe.

De systemen van Sapphire excelleren volgens haar in gebruiksvriendelijkheid en het in lijn kunnen detecteren van contaminatie van glas, metaal, plastic in trays, blik of glas en productintegriteit zoals volledigheid en breuk. Heidi Dos Santos: “Sapphire heeft meer dan 30 jaar ervaring en de robuuste systemen leveren real-time analyse en monitoring van de product- en/of verpakkingseigenschappen. Hierdoor kan Heemskerk de kwaliteit in hun hele keten blijven garanderen.”

Kijk voor meer informatie op www.ultrapak.nl.