HomeDossiersDuurzaamheidHead & Shoulders ontwikkelt fles van ingezameld strandplastic

Head & Shoulders ontwikkelt fles van ingezameld strandplastic

Head & Shoulders kondigde eerder dit jaar de lancering aan van een recyclebare shampoofles gemaakt van ingezameld strandplastic. Dergelijk afval is volgens het bedrijf moeilijk te hergebruiken. In samenwerking met TerraCycle, Suez en honderden vrijwilligers en NGO's is het de shampoofabrikant gelukt te komen met een fles op basis van 25 procent strandplastic. De flessen zijn in beperkte oplage geproduceerd en afgelopen zomer verkocht.

De fabrikant spreekt van een wereldprimeur in haarverzorging en won voor haar inspanningen de United Nations Momentum for Change Lighthouse Award 2017. Naar eigen zeggen heeft Head & Shoulders met haar innovatie ook andere merken geïnspireerd om dit voorbeeld te volgen. Zo lanceerde Fairy, het meestverkochte afwasmiddelenmerk van Groot Brittannië, onlangs ook een fles gemaakt van strandplastic.

Head & Shoulders geeft aan dat haar inzet voor duurzaamheid na het einde van dit project niet stopt. Moederbedrijf P&G heeft namelijk plannen om de 500 miljoen flessen die jaarlijks geproduceerd worden van 25 procent gerecycled plastic te maken. Het gaat hierbij om de merken Head & Shoulders, Pantene en Aussie.

Kijk voor meer informatie op www.headandshoulders.com.