Home Machines Aandrijven en besturen HBM organiseert workshop over wegen in de voedingsmiddelenindustrie

HBM organiseert workshop over wegen in de voedingsmiddelenindustrie

Op dinsdag 25 juni organiseert HBM Benelux een seminar over weegtoepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Het programma bestaat uit een inleiding in de weegtechniek, een bijdrage over aseptisch wegen volgens de EHEDG-richtlijnen, een presentatie over dynamisch wegen in productielijnen en een demonstratie met diverse typen load cells. Het seminar duurt van 12.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het bedrijfspand van HBM aan de Schutweg in Waalwijk.

Gewicht is een belangrijke parameter in de voedingsmiddelenindustrie. Een nauwkeurige gewichtsbepaling is van belang bij dosering, bewerking, vullen en verpakken; dus in vrijwel alle processtappen. Bij al die processtappen spelen diverse factoren een rol, die invloed hebben op de keuze van de juiste weeglossing en de juiste apparatuur. Het gaat bijvoorbeeld om mengverhoudingen van ingrediënten, temperatuurgevoelig en condensvorming bij bewerkingen als koken of koelen, gewichtsbepaling tijdens lopende productieprocessen, bij automatische vulprocessen en bij de gewichtscontrole aan het eind van het proces. De laatste jaren speelt ook hygiëne een steeds grotere rol.

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is een van de toonaangevende producenten van meetopnemers, data-acquisitiesystemen en meetsoftware. Het bedrijf richt zich ook op de voedingsmiddelenindustrie en was één van de eerste fabrikanten, die load cells met een EHEDG- en IP68/IP69K-certificaat op de markt bracht. Onder de typeaanduidingen PW25, PW27 en PW29 zijn er speciale series RVS load cells voor de voedingsmiddelenindustrie leverbaar, die geschikt zijn voor zware en vochtige omgevingscondities, voor aseptisch werken en intensieve reiniging met stoom of CIP-installaties. De loadcells kunnen worden toegepast in weegschalen, in meerkops-componentenwegers of vul- en verpakkingsmachines.

Kijk voor meer informatie op www.hbm.com.