HomeMachinesAandrijven en besturenHBM komt met nieuwe load cell voor verpakken, wegen en doseren

HBM komt met nieuwe load cell voor verpakken, wegen en doseren

HBM, gespecialiseerd in meet- en weegtechnologie, heeft een nieuwe, digitale load cell op de markt gebracht. De PW15iA is een praktische, multifunctionele load cell die geschikt is voor tal van toepassingen zoals verpakkingsmachines, checkweighers en vul- en doseermachines. Dankzij de standaardafmetingen, de robuuste uitvoering conform IP68/69K en de speciale digitale functies is de load cell gemakkelijk te installeren, zelfs in bestaande machines en productielijnen.

De nieuwe digitale load cell, de PW15iA, is vooral zeer geschikt voor verpakkingsmachines. Omdat de weegsensor veel additionele functies heeft zoals checkweighing, filling en batching, hoeft er niet voor iedere functie een aparte load cell te worden gebruikt. Dat bespaart machinebouwers veel tijd bij de ontwikkeling van nieuwe machines.

De afmetingen van de load cell en de steek corresponderen met die van de SP4M-standaard voor de machinebouw. Daardoor kan de load cell zonder aanpassing van de constructie gemakkelijk in bestaande systemen ingebouwd worden. De PW15iA is gemaakt van roestvast staal en voldoet aan de hoogste beschermingsklasse, IP68/IP69K. De load cell is dus bestand tegen industriële reiniging en corrosie.

Dankzij de combinatie van robuustheid, standaard afmetingen en de uitgebreide weegfuncties kunnen de PW15iA load cells behalve in verpakkingsmachines voor veel verschillende weegtoepassingen gebruikt worden. Die variëren van geautomatiseerde batching tot en met krachtmeting onder water.

Kijk voor meer informatie op www.hbm.com.