HomeNieuwsBedrijven en personenHaynest uitgeroepen tot 'Groen bedrijf van de maand'

Haynest uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’

De provincie Noord-Brabant heeft Haynest in Eindhoven, producent van 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal, uitgeroepen tot `Groen bedrijf van de maand' april. Gedeputeerde Johan van Hout (ecologie) overhandigde onlangs de bijbehorende oorkonde aan Ronald Verberne en Gidy Knoors van Haynest.

De provincie Noord-Brabant draagt een warm hart toe aan economische initiatieven waarbij de zorg voor natuur en landschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Haynest is daarvan een aansprekend voorbeeld. Haynest is gevestigd in Eindhoven (hoofdkantoor) en Nuenen. Daar staat de een proefinstallatie. Sinds 2008 is Haynest bezig met de ontwikkeling van haar bijzondere verpakkingen. De onderneming hoopt in de komende jaren de productie te kunnen opschalen.

Gedroogd gras

In een oogopslag is herkenbaar dat de Haynest-verpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten gedroogd gras. “Je hoeft niks uit te leggen aan de mensen die kennismaken met onze producten”, aldus Ronald Verberne. Ook het bindmiddel dat de verpakkingen hun stevigheid geeft, is biologisch afbreekbaar. Het materiaal is licht en beschikt bovendien over goede geluid- en brandwerende eigenschappen. Het is met name geschikt voor het verpakken van electronica, cosmetica en voor het presenteren van groente en fruit. Verschillende grote bedrijven uit binnen- en buitenland hebben al
belangstelling getoond.

Toekomst

De filosofie van Haynest: ‘Verpakken zoals de natuur het bedoeld heeft'. Het idee ontstond bij de gedachte dat afval ook een product kan zijn. Verberne en Knoors zijn er van overtuigd dat biobased economie de toekomst heeft. “Dit is het begin van een blijvende ontwikkeling”, aldus Verberne, die het mooi zou vinden als de financiële wereld wat makkelijker zou meegaan in het verhaal. “Als je de BV Nederland vooruit wilt helpen, moet je niet alleen groen praten, maar ook groen doen.”

Kijk voor meer informatie op www.haynest.com.