HomeNieuwsBedrijven en personenHAS-opleiding Packaging Projectmanager gaat in februari van start

HAS-opleiding Packaging Projectmanager gaat in februari van start

De opleiding Packaging Projectmanager gaat op 13 februari 2020 voor de vijfde keer van start. Packaging Projectmanager is opgezet en ontwikkeld door HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen samen met het in verpakkingen gespecialiseerde GetPact. De opleiding leidt mensen op die het ontwikkelingsproces van nieuwe verpakkingen kunnen managen waardoor het proces sneller, kwalitatief beter en tegen lagere kosten verloopt.

“Iemand die het totale plaatje begrijpt en de werelden aan elkaar knoopt.” Zo omschrijft Dick Bais van GetPact de professional waaraan binnen bedrijven behoefte is om verpakkingsontwikkeling te realiseren. Zijn bedrijf GetPact is naast adviesbureau gespecialiseerd in dit projectmanagement. Voor retailers, A-merkfabrikanten alsook producenten van private labels begeleidt GetPact verpakkingsprojecten.

“Onze visie is daarbij om vooraf te valideren, zodat het niet nodig is om achteraf te repareren”, vertelt de verpakkingsexpert. Deze essentie van ‘borgen'loopt als een rode draad door de opleiding: “Van alle onderdelen en aspecten van de verpakkingsketen wordt kennis opgedaan, zodat wordt geleerd wat de kritische punten zijn. Het gaat dan om verpakkingsmateriaal en -technieken, design, wetgeving en meer. Daarbij is het niet nodig om alles te weten maar wel om de ‘juiste taal' te spreken om met de specialist te kunnen praten.”

Daarnaast is er bijzondere aandacht in deze opleiding voor de actuele thema’s ‘Duurzaamheid en verpakken' en ‘Verpakken voor het e-commerce kanaal'. De vraag hoe deze actuele ontwikkelingen tot waarde kunnen worden gebracht staat centraal.

www.haskennistransfer.nl