HomeNieuwsBedrijven en personenHandelsonderneming Gemini krijgt na bijna dertig jaar nieuwe eigenaar

Handelsonderneming Gemini krijgt na bijna dertig jaar nieuwe eigenaar

Gemini, gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van gebruikte laboratoriumapparatuur, krijgt na 29 jaar een nieuwe eigenaar. Peter Eggermont draagt 100 procent van de aandelen van zijn firma in Apeldoorn over aan zijn opvolger Sulo Ocak. Peter Eggermont werd tijdens het gehele proces van de verkoop bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames. De voormalig eigenaar gebruikt de komende maanden voor een zorgvuldige overdracht.

Naast in- en verkoop biedt Gemini aanvullende diensten zoals reparatie, onderhoud, kalibratie, verpakking en verzending. De onderneming handelt in apparatuur met een hoge omloopsnelheid en brede toepasbaarheid. De afzetkanalen zijn vooral laboratoria, die zich bezighouden met toegepast onderzoek. Te denken valt onder andere aan het uitvoeren van opdrachten voor het milieu en voor de voedingsmiddelenindustrie. Gemini levert producten aan afnemers over de hele wereld.

Peter Eggermont startte in 1988 met de firma en bouwde deze uit tot een gerespecteerde onderneming. Om de toekomstige groei van het bedrijf verder te kunnen faciliteren is in 2017 samen met Marktlink gezocht naar een geschikte partij die Gemini kon overnemen. De nieuwe eigenaar Sulo Ocak heeft een bedrijfskundige achtergrond en is de laatste 20 jaar actief geweest op het gebied van multidisciplinaire (nieuwbouw)projecten binnen de chemische en petrochemische industrie.

Sulo Ocak wil Gemini  met nieuw elan en verder commercieel door ontwikkelen: “De potentie van Gemini is enorm. Tijdens het verkoopproces bleek er een goede klik te zijn met de eigenaar en een matching visie over de toekomstplannen van de organisatie. De strategie is omzetvergroting middels marktpenetratie en marktontwikkeling met een gelijkblijvende portefeuille.”

Anna Jochems, consultant bij Marktlink Fusies & Overnames, voegt toe: “De klik tussen koper en verkoper was vanaf de start van de onderhandelingen evident. Beide partijen stonden zeer positief in het korte onderhandelingstraject. Hierdoor is de verkoop zeer pragmatisch verlopen met een succesvolle afronding tot gevolg.”

Kijk voor meer informatie op www.geminibv.nl.