HomeNieuwsHandelsmissie levensmiddelen- en verpakkingstechnologie Bulgarije

Handelsmissie levensmiddelen- en verpakkingstechnologie Bulgarije

minezli-logoRocon organiseert in samenwerking met NVC en in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een uitgaande missie naar de hoog aangeschreven Foodtech beurs in Plovdiv, het belangrijkste trefpunt voor de branche in Bulgarije. Een eerder door Rocon georganiseerde inkomende missie vanuit Bulgarije heeft aangetoond dat er vanuit Bulgaarse zijde veel belangstelling bestaat voor Nederlandse verpakkingstechnologie en levensmiddelenverpakkingen.

Ondanks de crisis neemt de welvaart in Bulgarije gestaag toe. Als laatst toegetreden EU lid, beschikt Bulgarije over omvangrijke Europese subsidies (structuurfondsen). Dit leidt er toe dat de koopkracht van de bevolking gestaag toeneemt met als gevolg dat steeds meer levensmiddelen, die volgens Europese richtlijnen geproduceerd worden, voor grote groepen mensen binnen handbereik komen. Vaak betreft dit import producten vanuit West Europa. Nederlandse producten staan vanwege hoge mate van productinnovatie hoog aangeschreven. Uiteraard spelen verpakkingen een cruciale rol in de kwaliteit van levensmiddelen.

Het merendeel van de kosten van de missie worden betaald door het ministerie van EL&I. Daarom betalen deelnemende bedrijven slechts een eigen bijdrage van €950,-. Bij deelname worden potentiële zakenpartners voor u geselecteerd die u op de beurs te Plovdiv in een afzonderlijke zaal zult ontmoeten. De organisatie zorgt waar nodig voor tolken. Tevens zullen er inhoudelijke bijeenkomsten zijn over de Bulgaarse levensmiddelen- & verpakkingssector en zal er een projectbezoek plaatsvinden. De handelsmissie staat open voor maximaal 15 Nederlandse deelnemers.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.