HomeNieuwsHAK onthult nieuw en gemakkelijk te openen deksel voor glazen potten

HAK onthult nieuw en gemakkelijk te openen deksel voor glazen potten

hak-deksel

video1Groentefabrikant HAK heeft het definitieve ontwerp van het nieuwe deksel, dat in mei al werd aangekondigd, onthuld. In twee tellen is de pot open (1-2 open). Het functionele ontwerp van het nieuwe HAK deksel bestaat uit twee delen: een ring en een panel die los van elkaar kunnen bewegen. Daarmee wordt de kracht die nodig is om het open te draaien in tweeën gedeeld, waardoor de glazen pot twee keer zo makkelijk geopend kan worden. De grootste uitdaging van het ontwerp was om ervoor te zorgen dat het nieuwe HAK deksel onder vergelijkbare condities als het huidige deksel geproduceerd kan worden.

Nu dit gelukt is, heeft HAK een echte verpakkingsinnovatie in handen. In onderstaande video wordt het gemak van het nieuwe deksel getoond en geeft algemeen directeur Michel van Ginkel van HAK uitleg. Het nieuwe HAK deksel is een echte Nederlandse innovatie van het designbureau Plato product consultants. Vervolgens werkte de fabrikant met verpakkingsproducent Crown uit Engeland aan de toegepaste technologie om het deksel geschikt te maken voor de verwerking in de HAK fabrieken.

Aan het einde van het jaar volgt de grote marktintroductie van het HAK deksel in Nederland op één van de belangrijkste producten uit het HAK assortiment: appelmoes. De introductie van het HAK deksel in België volgt naar verwachting nog voor maart 2012.

Bron: HAK/NVC