HAK nam in haar fabriek in Giessen onlangs een nieuwe eindverpakkingslijn voor potten en blikken in gebruik. Als traypacker werd gekozen voor een Prasmatic TC800CW van ETT-Benelux. “Prasmatic heeft voor diverse snelheden de juiste traypacker in haar programma. De TC800CW haalt een snelheid van tachtig verpakkingen per minuut en dit met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding”, legt Marcel de Brouwer, directeur en mede-eigenaar van ETT-Benelux, uit.

Werner Esser, Technisch Coördinator bij HAK, is het volledig met hem eens. “Na ongeveer dertig jaar dienst was onze toenmalige traypacker toe aan vervanging. We hebben hierbij met ETT-Benelux als leverancier en Prasmatic als fabrikant de goede keuze gemaakt. We halen nu tachtig verpakkingen per minuut in plaats van vijftig, waardoor onze output is verbeterd. Bovendien is de Prasmatic een goede keuze met het oog op de toekomst, want we kunnen meer formaten aan trays verwerken dan we op dit moment doen”, vertelt Werner Esser.

HAK koos een aantal maanden geleden om haar ongeveer dertig jaar oude traypacker van Breda Packaging te laten vervangen en dat was een bijzonder project voor Marcel de Brouwer. “Mijn eerste baan in de verpakkingssector was bij Breda Packaging en dertig jaar geleden ben ik betrokken geweest bij de afname van deze betreffende traypacker. Mooi om deze na enkele decennia trouwe dienst vanuit ETT-Benelux te mogen vervangen voor een Prasmatic”, blikt Marcel de Brouwer terug.

Werner Esser en zijn collega’s hebben met de Prasmatic TC800CW volgens hem de juiste keuze gemaakt. “Alle traypackers van Prasmatic, waarbij in het geval van HAK de trays om het product heen gevouwen en verlijmd worden, zijn continue-lopende machines, compleet servo-gestuurd en met foliewikkelaar, krimptunnel en automatische omstelling te verkrijgen. Bovendien wordt de folie gesneden in plaats van gesealed. Dit resulteert in minder storingen en onderhoud, wat voor HAK van doorslaggevend belang was”, somt Marcel de Brouwer op.

www.ett-benelux.nl