HomeNieuwsBedrijven en personenGrowers United maakt 181 miljoen steeds duurzamere verpakkingen

Growers United maakt 181 miljoen steeds duurzamere verpakkingen

Het kiezen van de meest duurzame verpakking voor groente en fruit is een kwestie van wikken en wegen. We moeten rekening houden met CO2-uitstoot, waterverbruik en de houdbaarheid van de betreffende tomaat of komkommer. Een verpakking voor onze producten kiezen wij dus niet zomaar. Het heeft een belangrijke functie, zoals het verlengen van de houdbaarheid, het behouden van de kwaliteit en het veilig transporteren van het product.

Ook wordt er zorgvuldig naar het materiaal gekeken; bijvoorbeeld karton of een ander alternatief, zoals PET dat steeds meer gebruikt wordt. Dit materiaal is gemaakt van eerder gebruikt PET-plastic, zoals plastic flessen. Maar ook topseal verpakkingen worden steeds vaker gebruikt. Er is minder verpakkingsmateriaal nodig, wat leidt tot minder gebruik van plastic.

Jaarlijks maken we bij Growers United 181 miljoen verpakkingen met onze vruchtgroenten en die verpakking moet stapje voor stapje steeds duurzamer worden. Een dashboard om de voortgang te meten is in ontwikkeling.

Als sector willen we onze impact op het milieu verminderen en bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarom werken we binnen de Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO) samen aan de ambitie ‘Duurzaam Verpakken’, om koploper te zijn in de voedseltransitie.

www.growersunited.nl