HomeNieuwsBedrijven en personenGrootste onderscheiding voor Acorpack

Grootste onderscheiding voor Acorpack

acorpack-1

Acorpack heeft drie belangrijke kwaliteitslabels op zak. Het verpakkingsbedrijf voor groenten en fruit haalde het IFS-certificaat ‘higher level' binnen. “We hechten evenveel belang aan onze Vlaamse erkenning als invoegbedrijf voor sociale tewerkstelling”, zegt zaakvoerder Peter Deraeve.

Het gekregen vertrouwen versterken Acorpack biedt een grote toegevoegde waarde voor de REO Veiling. Het jonge bedrijf met een 30-tal vaste medewerkers verpakt groenten en fruit op maat van de specifieke wensen van voornamelijk REO – klanten. “Ongeveer 85 procent van ons werkvolume gebeurt in opdracht van de REO Veiling. De behaalde kwaliteitslabels zijn niet alleen een mooi visitekaartje. Ze zijn tegelijk een belangrijke troef om het gekregen vertrouwen van onze klanten te versterken en Acorpack beter te profileren als kwaliteitsvolle verpakker van verse groenten en fruit. Voor onszelf gaat het om een officiële bevestiging dat we kwalitatief bezig zijn met de best beschikbare technologieën”, stelt Peter Deraeve.

Het onafhankelijke keuringsbureau Integra leverde drie kwaliteitslabels bij Acorpack af: International Food Standard (IFS ), Autocontrolesysteem en een certificaat voor het (her)verpakken van bioproducten. “Het IFS -certificaat behaalden we met grootste onderscheiding”, onderlijnt Peter Deraeve. “Acorpack draait sedert begin dit jaar op volle kracht op haar huidige nieuwe adres. Het doet deugd dat we na amper een vijftal maanden al gecertificeerd zijn. Het voorbereidingswerk nam uiteraard veel meer tijd in beslag: in totaal twee jaar. De REO Veiling zorgde voor de bouw en inrichting van onze bedrijfsinfrastructuur. Het was een voortdurend zoeken naar de meest geschikte materialen en technologieën. De verandering van de werkattitudes binnen onze onderneming was een ander paar mouwen. We hanteren op vandaag op de werkvloer strakke afspraken op het vlak van voedselveilige productiemethoden en hygiëne. Het vraagt tijd en energie om iedereen vertrouwd te maken met de strenge kwaliteitsnormen opgelegd door de lastenboeken. Maar onze medewerkers werden van bij de opstart nauw betrokken bij het project. Ze werden op die manier sterk gemotiveerd en overtuigd van het grote nut van onze inspanningen voor meer kwaliteit.”

Peters en meters

Acorpack vertaalt haar sociaal karakter ook nog op een andere manier. “We vroegen en kregen een Vlaamse erkenning als invoegbedrijf voor de tewerkstelling van mensen die het door bepaalde omstandigheden moeilijk hebben op de klassieke arbeidsmarkt”, besluit Peter Deraeve. “We hebben een goedkeuring voor tien mensen. Vier plaatsen zijn reeds ingevuld. Na een stage van twee weken werden ze ingeschakeld in het normale productieproces. Meters en peters begeleiden hen tijdens de dagtaak.”

Drie keer goed rapport voor REO Veiling

acorpack-2Na een grondige doorlichting en een goed rapport van het keuringsbureau Integra werden onlangs drie certificaten van de REO Veiling verlengd. Het vernieuwde ACS /G014-certificaat blijft tot eind mei 2013 van kracht en bevestigt dat de REO Veiling beschikt over “een autocontrolesysteem conform de eisen van het KB van 14 november 2003 inzake autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen”. Voor het IFS -kwaliteitslabel is en blijft de REO Veiling gecertificeerd ‘op hoger niveau'. Deze goede score staat zwart op wit te lezen in het vernieuwde IFS -certificaat (International Food Standard) dat geldig blijft tot eind juli 2011 en de globale werking van REO evalueert. Het derde recent verlengde kwaliteitslabel is het QScertificaat (Qualität und Sicherheit). Dit certificaat met speciale aandacht voor de residuthematiek is van groot belang voor het behoud van het vertrouwen van de Duitse afzetmarkt in de REO Veiling. Het vernieuwde QS-certificaat blijft van toepassing tot halfweg mei 2012.

Kijk voor meer informatie op www.acorpack.be.

Bron: REO Actueel