HomeDossiersDuurzaamheidGroene innovatie BioFoam op Macropak 2010

Groene innovatie BioFoam op Macropak 2010

biofoam

BioFoam is het eerste composteerbare schuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS (ook bekend als tempex of piepschuim). Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Synprodo is er in geslaagd, in nauwe samenwerking met zusterbedrijf Synbra Technology, om met geëxpandeerde korrels schuim te ontwikkelen op basis van organisch materiaal. Een gepatenteerde oplossing maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuwe grondstof ontstaat welke volledig biologisch afbreekbaar is en tevens Cradle to Cradlecm gecertificeerd is.

biofoam-logoMet deze groene innovatie is op 25 mei jl. de eerste plaats veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Deze door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine BIZZ en NL Octrooicentrum gepresenteerde erelijst bevat de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Jan Kees de Jager (Financiën).

BioFoam is bijna niet van EPS te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare BioFoam een licht groene kleur krijgen. BioFoam zal de wereld gaan veroveren als composteerbaar alternatief voor EPS. En daarmee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groene variant voor verpakkingsmaterialen en aanverwante producten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt: BioFoam zorgt voor 70% minder uitstoot van CO2.

Macropak 2010 – Stand C024

Kijk voor meer informatie op www.biofoam.nl.