Home Nieuws Bedrijven en personen Groen licht voor overname kaasbedrijf Zijerveld en verpakkingseenheid Den Hollander Food

Groen licht voor overname kaasbedrijf Zijerveld en verpakkingseenheid Den Hollander Food

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven aan FrieslandCampina voor de overname van kaasspecialist Zijerveld en haar verpakkingseenheid Den Hollander Food. Zijerveld blijft als zelfstandige entiteit binnen de business group FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder voortbestaan.

FrieslandCampina tekende op 7 januari 2013 de overeenkomst voor overname van de twee ondernemingen en legde de overname voor goedkeuring voor aan de Europese mededingingsautoriteit. De Europese Commissie heeft aangegeven akkoord te gaan met de overname onder voorwaarde dat er productiecapaciteit, een verkoopvolume halfharde geitenkaas en geitenmelk beschikbaar dient te worden gesteld aan één of meerdere externe partijen. Concreet betekent dit dat er 35-45% van de geitenkaas afzet van Amalthea, als partner van Zijerveld, aan de vrije markt moet worden aangeboden. FrieslandCampina neemt haar verantwoordelijkheid en zal in constructief overleg gaan met Amalthea om tot een voor Amalthea bevredigende oplossing te komen.

De bundeling past past volgens het Financieele Dagblad in de trend naar schaalvergroting in de zuivelsector. Zo wilde DOC Kaas, nummer twee in Nederland, fuseren met het Duitse DMK, maar blokkeerden de leden van de coöperatie de plannen op het laatste moment. En familiebedrijf A-ware Food Group besloot recent om met een buitenlandse partner, Fonterra uit Nieuw-Zeeland, een kaas- en ingrediëntenfabriek te gaan bouwen in Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.zijerveldfood.nl en/of www.denhollanderfood.nl.