HomeNieuwsGreencore Convenience Foods geeft nieuwe impuls aan verssegment supermarkt

Greencore Convenience Foods geeft nieuwe impuls aan verssegment supermarkt

lekker-vers

“Het verssegment is op dit moment sterk versnipperd”, meent Esther van Geffen, productmanager van Greencore Convenience Foods. “Bij de groente zijn de maaltijdsalades te vinden en de stoommaaltijden staan bij de andere maaltijden. Daardoor vallen ze in het niet. Zet je alle verse maaltijden bij elkaar, dan vallen ze meer op in het schap. Consumenten krijgen zo in een oogopslag een overzicht van het assortiment.” Met het concept Lekker Vers wil Greencore een nieuwe impuls aan het verssegment in de supermarkt geven.

lekker-vers-logoVan Geffen is als productmanager nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Lekker Vers. “Ik coordineer bij Greencore alle innovatietrajecten binnen het segment van dagverse en stoom-maaltijden Onder ultravers verstaan wij een THT van maximaal 10 dagen en we gaan het liefst zo dicht mogelijk tegen die grens aanzitten. Maar niet alle grondstoffen lenen zich daarvoor. Groente is de bepalende factor in de houdbaarheid van de maaltijd. In de maaltijden van Lekker Vers worden namelijk uitsluitend verse, onbereide groentes verwerkt.”

Verpakking

De Stoom-Duo maaltijden zitten in een speciale, gepatenteerde verpakking, “De maaltijdcomponenten zitten in aparte vakken, waardoor de smaken niet met elkaar mengen. In elk vak zit een ventieltje dat de druk in de verpakking reguleert tijdens het bereidingsproces. Zo wordt het vlees goed gaar gestoomd, terwijl de groente knapperig blijft. Het groentevak bevat daarnaast kleine perforaties, zodat de groente kan ademen en minder snel bederft”, aldus Van Geffen. Het van oorsprong Ierse bedrijf Greencore Convenience Foods ontwikkelde de verpakking samen CH Foods. Het bedrijf is de enige fabrikant in de Benelux, Frankrijk en Duitsland die hem mag gebruiken.

Selectief verhitten

Greencore is continu op zoek naar verpakkingen die de kwaliteit en houdbaarheid van de maaltijden verder verbeteren. “Over Lekker Vers zijn we heel tevreden, maar we houden onze ogen open voor nieuwe ontwikkelingen. Zo onderzoeken we samen met het Brabantse ingenieursbureau Shieltronics de mogelijkheid om de componenten in onze maaltijden neig selectiever te verhitten door een laagje – aan te brengen in de verpakking – shielding – dat de magnetronenergie beïnvloedt. Het laagje houdt de magnetronenergie tegen waardoor de afgeschermde component minder magnetronenergie ontvangt en minder wordt verhit. Deze technologie biedt op termijn misschien de mogelijkheid om kwetsbare groentes als taugé en zelfs salades in de maaltijden te verwerken”, vertelt Van Geffen.

Kijk voor meer informatie op www.ikhouvanlekkervers.nl.

Bron: Verpakkingsmanagement/FoodHolland