HomeDossiersDuurzaamheidGreenco introduceert Tommies Mini Toppers in duurzame verpakking

Greenco introduceert Tommies Mini Toppers in duurzame verpakking

Greenco introduceerde op Fruit Logistica, samen met collegateler Nico Duijvestijn, een nieuw concept onder de naam Tommies Mini Toppers. Jos van Mil, Managing Partner van Greenco: “De tomaatjes van Tommies Mini Toppers zijn speciaal. Het zijn kleine tomaatjes met een gewicht van maximaal vier gram en een brix van minimaal negen. Zo'n klein tomaatje met zo'n zoete smaak is zeer verrassend.” De verfijnde, luxe uitstraling van de verpakking is bovendien opvallend en vormt een frisse toevoeging aan het tomatenschap.

De duurzame verpakking is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Greenco en haar leveranciers. De gehele Tommies Mini Toppers verpakking is van 100 procent gerecycled materiaal. Het bakje is volledig gemaakt van gerecycled PET, de banderol is gemaakt van gerecycled papier. Hiermee zijn de Tommies Mini Toppers tomaatjes naast duurzaam geteeld ook nog eens duurzaam verpakt.

De tomaatjes zijn ideaal om te gebruiken in maaltijden, want snijden is niet nodig. Naar eigen zeggen een gat in de markt binnen de gebruikstoepassing van tomaat, en een nieuwe unieke toevoeging aan het tomatenschap. Jumbo is de eerste landelijke retailer in Nederland die deze innovatie opneemt. Vanaf week 12 is Tommies Mini Toppers bij Jumbo verkrijgbaar.

www.greenco.nl