HomeDossiersDuurzaamheidGreen Packaging System ontwikkelt CO2-neutrale verpakking

Green Packaging System ontwikkelt CO2-neutrale verpakking

gps-1

Green Packaging System heeft voor Pura Natura een CO2-neutrale paprikaverpakking ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van deze kartonnen verpakking is rekening gehouden met het logistieke proces, gebruiksgemak en de milieubelasting. Om de CO2-uitstoot van de productie van de verpakking te compenseren, draagt GPS bij aan het herstel van de oerbossen in Maleisië.

Duurzaamheid

De kartonnen verpakking, bestaande uit een doos en een deksel, wordt gebruikt om 5 kg duurzaam geteelde paprika’s te verpakken. GPS heeft de CO2-uitstoot berekend die vrijkomt bij de productie van de verpakking. Deze uitstoot wordt gecompenseerd door de aankoop van ‘carbon credits' bij de Stichting Trees for Travel. GPS heeft in overleg met stichting Pura Natura gekozen voor een bijdrage aan het herstel van de oerbossen in Maleisië. In deze bossen worden vruchtdragende bomen geplant. Hier kunnen zowel dieren als de lokale bevolking van oogsten.

Green Packaging System

gps-logoGreen Packaging System (GPS) is aanbieder van een verpakkingssysteem voor groente en fruit op basis van karton. De missie van GPS is om waarde te creëren voor supermarktorganisaties door hun logistieke proces te optimaliseren met een duurzaam systeem. Zo kunnen consumenten het hele jaar door verantwoord genieten van groente en fruit.

GPS verzorgt de hele verpakkingsstroom van groente en fruit. Dit houdt onder andere in: advies over de meest geschikte verpakking (inclusief berekening kostenbesparingen en milieueffecten), productie van geselecteerde verpakkingen en deze beschikbaar stellen aan leveranciers van retailers, eventueel aankoop van carbon credits om CO2-uitstoot te compenseren en het efficiënt afvoeren van kartonafval met een maximale opbrengst. De verpakkingen zijn verkrijgbaar in elk productiegebied van groente en fruit in Europa.

gps-2

Kijk voor meer informatie op www.greenpackagingsystem.com.

Bron: Groentennieuws.nl