HomeNieuwsGreen Packaging System introduceert volledig biologisch afbreekbare tray voor verse producten

Green Packaging System introduceert volledig biologisch afbreekbare tray voor verse producten

gps-logoGreen Packaging System introduceert de Saica Form: de eerste volledig recyclebare tray voor verse producten in de Benelux. De Saica Form is gemaakt van papier en volledig biologisch afbreekbaar volgens EN 13432. De tray kan na gebruik dus in de GFT-container gegooid worden of via de bestaande inzameling van papierafval weer hergebruikt worden voor de productie van nieuw papier. Op beide manieren blijft er niets van de tray over. In tegenstelling tot plastic. Daarvan wordt slechts 20% gerecycled.

De Saica Form is gemaakt van papier, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof. De CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van deze tray is 76% lager dan bij een vergelijkbare PET-tray en 65% lager dan bij een vergelijkbare EPS-tray.

De Saica Form is beschikbaar in verschillende formaten en geschikt voor allerlei soorten versproducten. De binnenzijde kan zodanig behandeld worden dat de houdbaarheid van het product verlengd wordt. De tray kan full colour bedrukt worden. Ideaal voor branding en waardevolle productinformatie.

gps-afbreekbare-tray

Kijk voor meer informatie op www.greenpackagingsystem.com.

Bron: AGF.nl