HomeThema'sInterpack 2011Gore lanceert volgende generatie Packaging Vents op Interpack 2011

Gore lanceert volgende generatie Packaging Vents op Interpack 2011

gore-logoVoortbordurend op een geschiedenis van vijftien jaar van ontwerpen van effectieve Gore ePTFE-membraanoplossingen voor ontluchting ten behoeve van industriële, consumenten- en landbouwproducten, lanceert Gore de nieuwe generatie GORE Packaging Vents. Deze verpakkingen zijn veiliger en duurzamer door de buitengewone membraanprestaties en ongeëvenaarde ontwerpexpertise. Er zullen drie nieuwe GORE Packaging Vents worden gelanceerd op Interpack 2011, van 12 t/m 18 mei in Düsseldorf, Duitsland.

GORE Universal Liner

De GORE Universal Liner voor agrochemicaliën is een unieke ontluchtingsoplossing voor bestrijdingsmiddelen en meststoffen, met geavanceerde afroleigenschappen, een brede afdichtingsstrook voor eenvoudige inductie-afdichting, en een veilig en robuust ontwerp dat de kans op barrièredelaminatie en weglekken van het product vermindert.

De voering is gemaakt met een eigen Gore ePTFE-membraan dat vloeistofindringing weerstaat en druk egaliseert, zelfs na blootstelling aan fijne deeltjes en agressieve oplosmiddelen zoals NMP en Solvesso. De GORE Universal Liner biedt zowel een hoog luchtstroomniveau als gecontroleerde waterdamptransmissie, zodat de actieve ingrediënten niet worden veranderd. Gekoppeld met een grote inductie-afdichtingsstrook is het bestand tegen een hogere temperatuurlas, zodat u verzekerd bent van een consistente luchtstroom, zelfs met de onvermijdelijke variaties in uw proces.

gore-interpack-3

SFL Cap Liner

Ook de SFL Cap Liner zal worden getoond op Interpack 2011, een volledig dekkende schuimvoering voor gebruik in verpakkingen die gebruikt worden om consumenten- en landbouwproducten te verpakken. Deze kapvoeringen zijn ontworpen om vloeistofdichte verpakkingen die ongeschonden blijven te bieden, terwijl bedrijven zo ook worden geholpen om te voldoen aan de doelen in verband met duurzame verpakking.

Aan ingrediënten die worden verpakt in toepassingen voor consumenten- en landbouwverpakkingen kan lucht ontsnappen of ze kunnen luchtruimte verbruiken in hun verpakkingen, waardoor lekkage of vervorming veroorzaakt wordt. Verpakkingen die lekken veroorzaken schade aan labels, leiden tot afvalproducten en schaden het merkimago. Om dit probleem op te lossen, maken verpakkingsingenieurs de wand van de verpakking vaak dikker. Dit kan problemen als gevolg van vervorming tijdelijk oplossen, maar er worden zo meer materialen gebruikt in het proces, en dit heeft een direct effect op de totale verpakkingskosten, recyclingskosten en de duurzaamheidsscore van de verpakking.

3FL Cap Liner

De 3FL Cap Liner van Gore is vervaardigd van een uitgezet, gasdoorlatend polytetrafluorethyleen (ePTFE)-membraan dat vloeistofindringing voorkomt, terwijl de druk binnen een verpakking geëgaliseerd wordt. Met behulp van een 3FL Cap Liner kunnen klanten het gewicht van hun verpakkingen verminderen en besparen op recyclingskosten. Dit helpt hen ook hun algehele duurzaamheidsscores te verbeteren. Volgens Terry Czerwinski, Global Product Manager van Gore Packaging Vents, “We hebben gewerkt met klanten in de sectoren voor zowel consumenten- als agrarische verpakkingen teneinde een vermindering in flesgewicht en recyclingskosten te realiseren en ervoor te zorgen dat er in toenemende mate voldaan wordt aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Met een GORE Packaging Vent verwerkt in een verpakkingsontwerp waren deze leveranciers ook in staat om hun duurzaamheidsscores te verbeteren, als onderdeel van hun algemene doelstellingen voor het bereiken van een duurzaam verpakkingssysteem.”

Ten slotte zal Gore de D6 Molded Component lanceren op Interpack 2011, een ontluchtingsoplossing voor verpakkingen die nu beschikbaar is voor huishoudelijke consumentenproducten met bleekwater, peroxide en andere oxiderende middelen. Deze press-fit verpakkingsontluchting is uniek ontworpen ter bescherming van het merk en de verpakking.

gore-interpack-2

D6 Molded Component

De D6 Molded Component is voorzien van een Gore ePTFE-membraan dat ontworpen is om een hoog luchtstroomniveau en vloeibare barrière-eigenschappen te leveren, zelfs na blootstelling aan vloeistoffen met een lage oppervlaktespanning. Deze hoogwaardige luchtopeningen zijn ideaal om de druk in een verpakking te egaliseren, alsmede te helpen bij de afvoer van een vloeistof. Met behulp van een GORE Packaging Vent kunnen ontwerpers de prestaties van hun verpakking verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd het merk beschermen en de veiligheid waarborgen.

gore-interpack-1

Interpack 2011 – Hal 12 – Stand C13

Kijk voor meer informatie op www.wlgore.com.