HomeMachinesEtiketteren en printenGlobeTech introduceert compacte en geautomatiseerde lijn voor emmers

GlobeTech introduceert compacte en geautomatiseerde lijn voor emmers

Het verpakken van emmers met levensmiddelen, en ook wel non-food gerelateerde producten, kan op meerdere manieren plaatsvinden. Bij kleine hoeveelheden is handmatig verpakken vaak de meest economische oplossing. Als de klant echter meerdere dagen productie heeft, kiest hij er vaak voor om enkele handelingen te automatiseren. Bij continu productie komt een geautomatiseerde verpakkingslijn in beeld. GlobeTech heeft de afgelopen 20 jaar voor iedere verpakkingshandeling een aparte machine ontwikkeld als losstaande component, die vervolgens tot een productielijn te combineren zijn.

Waar voorheen het accent bij GlobeTech erg op het sealen van emmers lag, is nu de filosofie om compleet geautomatiseerde productielijnen te engineeren en te leveren. De meest complete verpakkingslijn is opgebouwd uit een emmer-ontstapelaar, etiketteerstation, vul-weegstation, sealunit met begassen en het dekselen van de emmers. De lijn is erg flexibel voor aanpassingen naar een ander emmertype. Een logische opstelling is de lijn als een lineaire machine te bouwen. Vaak is de ruimte echter beperkt of dient één operator de complete lijn te kunnen bedienen. Hiervoor heeft GlobeTech een U-vormige opstelling ontwikkeld binnen een lay-out van 5×5 meter. De eerste U-lijn is inmiddels gereed en kan binnenkort gaan draaien.

Met deze geautomatiseerde verpakkingslijn is een output van acht emmers per minuut te realiseren, oftewel circa 500 per uur. Voor verpakkingslijnen tot twintig emmers per minuut, circa 1200 per uur, heeft GlobeTech inmiddels ook een U-vormige opstelling ontwikkeld. De investeringen voor een dergelijke lijn zijn gunstig, door het kunnen engineeren, bouwen en onderhouden met eigen mensen vanuit Breda.

Steeds gemakkelijker weten opdrachtgevers de weg naar GlobeTech te vinden. De nieuwe website is helder van opzet en toegankelijk in vier talen. Hierdoor krijgt de bezoeker snel een beeld van de machine of lijn die hij zoekt. Het werkterrein van GlobeTech bevindt zich binnen Europa en inmiddels steeds vaker ook daarbuiten.

Kijk voor meer informatie op www.globetech.nl.