Home Dossiers Duurzaamheid Global Flexibles levert diverse duurzame verpakkingsmaterialen

Global Flexibles levert diverse duurzame verpakkingsmaterialen

Global Flexibles is een toonaangevend leverancier van flexibele verpakkingsmaterialen. Dankzij jarenlange ervaring levert het bedrijf voor elke toepassing de juiste folie. Degenen die Global Flexibles kennen, weten dat juist het inzetten van duurzame en recyclebare varianten de visie was vanaf de oprichting, ruim 20 jaar geleden.

Recyclebare doypacks

De doypack wint nog steeds terrein en is niet meer weg te denken uit de schappen van menig retailer. Deze verpakkingsvorm staat garant voor een goede presentatie en dito gebruiksgemak. Global Flexibles kan 100% recyclebare (barrière)folie leveren voor uw doypack, daarbij rekening houdend met de eisen die u en uw klant stellen. Global Flexibles is in staat om een mono-laminaat in PE of PP te leveren, tussenlaags bedrukt in zowel rotogravure (diepdruk) als HD Flexo. Voorts is het mogelijk de doypack te voorzien van matte vernis, zowel in register als 100% dekkend.

Hersluitbare folieverpakkingen

Te vaak ziet Global Flexibles trays en cups, waarop zowel een sluitfolie als een deksel worden gebruikt. Met het oog op kunststofbesparing levert Global Flexibles diverse foliestructuren en andere oplossingen om trays, cups en dieptrekverpakkingen hersluitbaar te maken, zonder dat daar nog een deksel bij nodig is. Ook flowpackverpakkingen maakt Global Flexibles op die manier hersluitbaar.

Recyclebare folie

De markt vraagt meer en meer om recyclebare folie-oplossingen. Met Solopak biedt Global Flexibles recylebare folie voor gebruik op dieptrek- en flowpackmachines. Met succes zijn laminaten en andere complexe structuren inmiddels vervangen door mono-materialen. Er is dan ook veel kennis aan boord. Graag brengt Global Flexibles voor u in kaart welke van de door u gebruikte foliesoorten vervangen kunnen worden voor recyclebare varianten.

www.globalflexibles.com