Home Machines Primair verpakken GKS Packaging verpakt geautomatiseerd producten in cleanroom bij GFM

GKS Packaging verpakt geautomatiseerd producten in cleanroom bij GFM

GFM, een verspanend metaalbewerkingsbedrijf in Bergeijk met als slogan ‘The Best Part', is gespecialiseerd in het produceren van klantorder specifieke machineonderdelen door middel van CNC frezen en CNC draaien. Met een robotopstelling van Berlingr en een verpakkingsmachine van GKS Packaging worden de onderdelen sinds kort geautomatiseerd verpakt. “In plaats van een hele week met de hand bezig te zijn, verpakken we nu met gemak en zonder probleem 1.000 producten per uur”, vertelt directeur Jeroen Verdonschot van GFM tevreden.

Sinds de oprichting in 1992 is GFM uitgegroeid tot een bedrijf met een uitgebreid en gevarieerd machinepark. Hierdoor kan men bij GFM zowel bemand als onbemand, flexibel en seriematig machineonderdelen produceren. Jeroen Verdonschot: “We zijn heel flexibel en zullen er alles aan doen om de klant tevreden te stellen. Onze medewerkers vinden het een sport om iets voor elkaar te krijgen wat eigenlijk niet kan.”

GFM kan 24 uur per dag produceren en wilde daarom ook zo veel mogelijk rondom de productie automatiseren. Hierbij kwam GKS Packaging uit het nabijgelegen Eindhoven om de hoek kijken en door de flexibele en klantgerichte aanpak was er meteen een klik. “We zijn nu het eerste bedrijf in Nederland dat geautomatiseerd producten in een cleanroom kan verpakken. Dit is echt uniek”, benadrukt Jeroen Verdonschot met gepaste trots.

Dankzij de professionele en enthousiaste medewerkers heeft GFM de kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat alle geproduceerde machineonderdelen van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor is het een betrouwbare partner met tevreden klanten geworden. Jeroen Verdonschot: “Onze onderdelen zitten bijvoorbeeld in de machines van ASML en moeten daarom super schoon bij de klant komen. Daar hebben we een eigen reinigingsstraat voor en sinds kort kunnen we dus ook geautomatiseerd verpakken.”

GFM heeft hiervoor een robotopstelling van Berlingr en een verpakkingsmachine van GKS Packaging aangeschaft. Hiermee wordt het product eerst luchtdicht in een binnenzak verpakt, waarna deze binnenzak voorzien van een rechtstreeks op de folie geprinte code in een buitenzak gaat. “De Minipack MP 150 heeft een efficiënt ontwerp en is uitgevoerd in RVS. Dit resulteert in een hoog kwaliteitsniveau en robuuste constructie. Dankzij de geringe afmetingen is de machine flexibel inzetbaar en dus ook voor GFM een ideale oplossing”, weet Dennis Kuijpers van GKS Packaging.

www.gkspackaging.com