HomeAanbodPrimair verpakkenGKS Packaging toont verpakkingsmachine voor papieren zakken

GKS Packaging toont verpakkingsmachine voor papieren zakken

GKS Packaging toonde afgelopen week op Fruit Logistica in Berlijn de LEAF, een verpakkingsmachine om papieren zakken te maken. LEAF is een verticale vorm-, vul- en sluitmachine die puur ontworpen is om de beste resultaten te behalen bij het produceren van papieren zakken uit materiaal dat 100% recyclebaar en 100% composteerbaar is.

“Wij zagen de noodzaak om een speciale machine te ontwikkelen. Wij hebben niet zomaar een bestaande machine aangepast om ‘acceptabele' resultaten te bereiken uit compromissen. In plaats daarvan hebben wij een speciale machine ontwikkeld om de beste resultaten met papier te garanderen. Het GKS-engineeringsteam heeft fantastisch werk geleverd door de basisfuncties van de machine geheel opnieuw te ontwikkelen, daarbij heel even vergetend dat plastic zelfs bestaat. Met deze gedachte hebben wij maximale prestaties van alle machinefuncties bereikt. Het resultaat is het maken van een perfecte seal onder hoge druk, stabiel papiertransport, perfect vormen en het optimaal vouwen van de zak. LEAF is eenvoudigweg geheel opnieuw ontworpen om te doen wat hij moet doen, perfecte zakken produceren met papier, zonder compromissen”, vertelt Ivo Geukes van GKS Packaging.

Niet alleen is de machine speciaal ontworpen voor papier, ook is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Ivo Geukes: “Het filmrolframe is volledig gemaakt van gerecycled oceaanplastic, waardoor plastic afval wordt beperkt. De complete machine is opgebouwd uit recyclebare materialen. LEAF werkt met alle papiermaterialen die zijn gecoat met een minimale sealcoating op het sealvlak. Er kan ook gaas van papier verwerkt worden dat in-line kan worden ingebracht en geseald achter een venster in de zak. De perfecte afgedichte en gevormde zak, met relatief dik papier, wordt gegarandeerd dankzij een speciaal ontworpen formaatset in combinatie met extreem hoge sealkracht.”

LEAF is de eerste VFFS-machine met iPad-interfaces aan beide zijden van de machine, die gemakkelijke toegang en wereldwijde beschikbaarheid bieden tegen lage kosten. “LEAF heeft een open modulair ontwerp waarbij de meest gebruikelijke en gewenste opties standaard op de machine aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: handgreep, blokbodem, gaasmateriaal invoegen, foliesnij- en aanplaktafel voor snelle papierrolwisseling en automatische automatische zijdelingse papierverstelling”, vertelt Ivo Geukes.

www.gkspackaging.com