HomeNieuwsBedrijven en personenGKS Packaging laat ontwikkelingen van de afgelopen maanden passeren

GKS Packaging laat ontwikkelingen van de afgelopen maanden passeren

De afgelopen maanden was er veel nieuws te melden over GKS Packaging. Op de onlangs georganiseerde Fruit Logistica in Berlijn, die erg succesvol verlopen is voor het bedrijf uit Eindhoven, heeft GKS veel van haar nieuwe ontwikkelingen kunnen tonen. Ook op de komende Empack in Den Bosch zal GKS diverse nieuwe ontwikkelingen tonen. Bovendien presteert GKS zich ook nog eens op Interpack in Düsseldorf van 4 t/m 10 mei.

QC-sealsysteem

Onlangs heeft GKS het nieuwe QC-sealsysteem geïntroduceerd. Met dit sealsysteem is het mogelijk om een breed scala aan verpakkingsmaterialen, waaronder LDPE, PP en laminaten, op dezelfde machine te verwerken. Door het wisselen van de sealprofielen kan voor ieder type folie de juiste seal worden gekozen. Het omstellen van de ene naar de andere foliesoort kan binnen enkele minuten plaatsvinden, zonder gebruik van gereedschappen. Dit maakt de machine zeer flexibel inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Het QC-sealsysteem is ook beschikbaar als upgrade voor bestaande machines.

UP500

Vervolgens is begin 2017 de UP500 (de opvolger van de UP450) geïntroduceerd. De UP500 heeft een groot bereik in verpakkingsafmetingen. De zakbreedtes kunnen variëren van 200 mm t/m 500 mm met een onbeperkte zaklengte. Ook de UP500 wordt uiteraard geheel in RVS uitgevoerd en gebouwd volgens het inmiddels bekende, modulaire concept van GKS. Inmiddels zijn al vier exemplaren van deze nieuwe machine geïnstalleerd bij diverse klanten.

Nieuw pand

Het succes van de afgelopen jaren voor GKS heeft er toe geleid dat het vorige pand in Son te klein was geworden om een efficiënte bedrijfsvoering door te zetten. Na een korte zoektocht in de omgeving is GKS overgegaan tot de aankoop van een nieuw bedrijfspand, gelegen aan de Steenoven 18 in Eindhoven. Het nieuwe pand beschikt over een productiehal die ruim 2,5 maal groter is dan het complete vorige pand. Naast deze hal is er een kantoorruimte met drie etages. Het pand garandeert voldoende groeimogelijkheden om een verdere stap op de ingeslagen weg te zetten. De verhuizing is inmiddels achter de rug en binnenkort zal er meer bekend worden omtrent de officiële opening van het nieuwe pand.

UP350 Servo

GKS toont op Empack in Den Bosch als noviteit de nieuwe servo-gestuurde verticale vorm-, vul- en sluitmachine van het type UP350. Deze volledig servo-gestuurde machine is een uitbreiding op de reeds bestaande CP350- en UP350-serie. De huidige CP350 en UP350 zijn voorzien van een servo-aandrijving op alleen de folie-aandrijving. De nieuwe UP350 Servo heeft servo-aandrijvingen op zowel de folie-aandrijving alsook op de sealbekken. Hiermee is een capaciteitsverbetering gerealiseerd van circa 70 procent. De standaard UP350 behaalt een capaciteit van 40 verpakkingen per minuut, de UP350 Servo behaalt een capaciteit van 70 verpakkingen per minuut.

Website

Na alle ontwikkelingen van machines en het betrekken van een nieuw pand werd het ook tijd voor een complete vernieuwing van de website. Op de nieuwe site vindt u alle informatie over GKS, de machines en al het nieuws. Neem met regelmaat eens een kijkje op www.gkspackaging.com en blijf zo op de hoogte van alles wat GKS te bieden heeft.

Innovatieve eenvoud

Met en voor haar klanten ontwikkelt GKS Packaging innovatieve verpakkingsoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie en overige industrieën. Sleutelwoorden hierin zijn eenvoud, hygiëne en gebruiksgemak. De ontwikkeling, productie en bouw van de machines en software vindt plaats in eigen huis. Hierdoor kan ook aan de vraag van klantspecifieke oplossingen voldaan worden. Bovendien kan GKS complete lijnen leveren. Een complete lijn kan bijvoorbeeld bestaan uit een opvoerband, weeg-/doseersysteem, verticale vorm-, vul- en sluitmachine, thermotransferprinter, etiketteerapparaat, afvoerband en draaitafel. Van eerste kennismakingsgesprek tot en met de installatie van uw verpakkingslijn zal GKS u volledig ontzorgen.

Interpack 2017 – Hal 8b – Stand D95

Kijk voor meer informatie op www.gkspackaging.com.