Home Thema's Interpack 2011 "GKS Packaging goes with the flow"

“GKS Packaging goes with the flow”

gks-flow

GKS Packaging zal van 12 tot en met 18 mei voor het eerst sinds haar bestaan deelnemen aan de Interpack te Düsseldorf. GKS Packaging zal van dit platform gebruik maken om haar naam als innovatieve machinebouwer wereldwijd verder te versterken. Twee revolutionaire systemen zullen hun opwachting maken op de stand van GKS Packaging.

gks-logoMaxvac systeem

Door middel van het gepatenteerde GKS-Maxvac systeem is het mogelijk om producten in lijn binnen enkele seconden diep vacuüm te verpakken. Dit gebeurt zonder te hoeven inboeten op de flexibiliteit en voordelen van een standaard verticale vorm-, vul- en sluitmachine. Afslaglengte, verpakkingsbreedte en natuurlijk het creëren van verpakkingen vanaf vlakfolie, bedrukt of onbedrukt, blijven gehandhaafd. In tegenstelling tot bestaande systemen op vvvs-machines kan met het GKS-Maxvac systeem veel dieper worden vacuümgetrokken binnen een fractie van de tijd. De kwaliteit van het vacuüm is gelijk aan wat met een vacuümkamer behaald kan worden. Het GKS-Maxvac systeem is leverbaar als optie voor alle standaard GKS verpakkingsmachines en is tevens toe te passen op alle fabrikaten bestaande VVVS-machines.

FLOW

Deze revolutionaire servo-aangedreven verticale vorm-, vul- en sluitmachine is de ultieme mix van industrieel en functioneel design. FLOW is speciaal ontwikkeld voor de high end markt met hoge eisen ten aanzien van capaciteit, kwaliteit, flexibiliteit, hygiene en milieu. De machine is voorzien van een Allen Bradley besturing met 10 inch touchscreen, servodrives en RVS servomotoren. De intuïtieve grafische interface is gebaseerd op tablet PC’s, waardoor iedereen de machine snel en eenvoudig kan bedienen. Integratie in overkoepelende productiesystemen is eenvoudig te realiseren dankzij een programma-opbouw volgens de PackML architectuur.

Verder is FLOW compleet uit RVS materialen opgebouwd en heeft deze een algehele IP67 waarde. Dit samen met het 100% aseptisch ontwerp zorgt ervoor dat de machine in zijn geheel “wash down compatible” is. FLOW is tevens ontwikkeld met het oog op het milieu. Zo heeft de machine enkel een 2 Bar luchtaansluiting nodig en is deze uitgerust met een speciale ECO modus. Daarnaast maakt FLOW enkel gebruik van een standaard 230 volt stroomvoorziening.

De onthulling van FLOW zal plaatsvinden op donderdag 12 mei om 10.00 uur op de stand van GKS Packaging.

Interpack 2011 – Hal 08B – Stand D08

Voor meer  informatie:
Ivo Geukes
GKS Packaging
Ekkersrijt 7308
5692 HH  Son
www.gkspackaging.com
info@gkspackaging.com