HomeNieuwsBedrijven en personenGI-OVO viert in 2020 het 20-jarig jubileum van zijn EggsCargoSystem

GI-OVO viert in 2020 het 20-jarig jubileum van zijn EggsCargoSystem

In 2020 viert GI-OVO, onderdeel van de Italiaanse Giordano Holding, het 20-jarig jubileum van zijn EggsCargoSystem. Het EggsCargoSystem werd ontwikkeld om consumptie- en broedeieren zo optimaal mogelijk te beschermen tijdens het transport van de legplaats naar de eierverwerking.

“De introductie van het EggsCargoSystem heeft de mondiale eier-industrie naar een hoger niveau getild. In het verleden werden de pallets grotendeels handmatig op- en afgestapeld, nu wordt dit door robots gedaan. Dankzij de ontwikkeling van het EggsCargoSystem, de daarop volgende komst van robots en andere randhulpmiddelen worden eieren optimaal beschermd en verwerkt. Het doel is om het percentage gebroken eieren te minimaliseren en de productiviteit te verhogen.”

In aanvulling op het standaard EggsCargoSystem voor het transport van 10.800 eieren, is de XL tray geschikt voor het vervoeren van eenden- en kalkoeneieren. Daarnaast is er een scala aan accessoires en opties ontworpen om de grootste flexibiliteit en procesbeheersing te waarborgen.

“De afgelopen 20 jaar zijn er meer dan 250 miljoen trays verkocht in combinatie met de pallets en dividers die het systeem compleet maken. Alle grote en middelgrote eierverwerkers en broederijen wereldwijd gebruiken het EggsCargoSystem.”

www.gi-ovo.com