HomeNieuwsGezond snacken met JASA

Gezond snacken met JASA

jasa-driehoekschalen

De opmars van gezonde snack producten lijkt niet te stuiten. Producten die voorheen in de groentela lagen wordt steeds vaker in een mini variant gekweekt en in aantrekkelijke portie verpakkingen in de supermarkt, kantine of het tankstation aangeboden. JASA uit Alkmaar was met de introductie van de snackzakjes voor appelpartjes en geschrapte worteltjes al vroeg bij deze ontwikkeling betrokken. Deze verpakking kon nog eenvoudig op bestaande machines gemaakt worden, maar voor de nieuwste verpakkingen zoals driehoekschalen en shakers zijn klant specifieke ontnesters, afvullers en sluiters nodig.

jasa-logoVoor Fresh Valley in Landgraaf en Red Star Trading in De Lier heeft JASA in samenwerking met NEWTEC een afvullijn voor driehoekschalen met kerstomaatjes ontwikkeld. Gekozen is voor een NEWTEC NBM-61 TC ontnester met een 3009 MD lineaire weger. Deze combinatie is speciaal uitgevoerd voor kerstomaatjes en wordt geleverd als een complete, compacte unit. De set bestaande uit een NBM-61 TC dubbelkops ontnester, een transportsysteem, de 3009 MD weger met daarbij een dubbele afvul positie, een automatische dekselsluiter en wordt gecompleteerd met een etiketteerder en een draaitafel. De afvullijn heeft een capaciteit van 45 verpakkingen per minuut en kan uitgebreid worden met een tweede verpakker aan de andere kant van de weger.

De volgende uitdaging in dit proces is het automatisch case packen van de driehoek schalen. Door de bijzondere vorm moeten de schalen in een patroon in de dozen geplaatst worden. In samenwerking met A-One Packaging, de producent van case-packers uit Denemarken, werkt JASA aan een programma om ook dit op korte termijn aan te kunnen bieden.

JASA is gespecialiseerd in het wegen en verpakken van groente en fruit en werkt samen met gerenommeerde partners in het binnen- en buitenland om complete en klant specifieke verpakkingsoplossingen te kunnen bieden.

Voor meer informatie over het afvullen van snackverpakkingen of over case-packers kunt u contact opnemen met JASA.

Voor meer informatie:
JASA
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
T +31 (0)72 561 27 00
F +31 (0)72 562 54 07
www.jasa.nl
sales@jasa.nl