HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenGerbri biedt duurzaam alternatief met ecologische stretchfolie

Gerbri biedt duurzaam alternatief met ecologische stretchfolie

De verpakkingsindustrie is weer een stap verder met het oog op verduurzaming van verpakkingsmaterialen. Gerbri introduceert een stretchfolie die volledig is vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen. Deze eco-vriendelijke stretchfolie, geproduceerd van 100% regeneraat, biedt voordelen op het gebied van milieu en vermindering van afval.

Stretchfolies die gedeeltelijk geproduceerd zijn met gerecyclede grondstoffen zijn al geen noviteit meer, maar de stretchfolie van Gerbri springt eruit omdat het volledig bestaat uit gerecyclede grondstoffen. Ferdinand Borkent, bedrijfsleider bij Gerbri, benadrukt dat deze innovatieve stretchfolie geschikt is voor zowel handmatige toepassingen als voor machinaal wikkelen. Omdat de folie ook nog eens volledig recyclebaar is na gebruik, draagt het bij aan de doelstellingen voor een beter milieu en vermindert het de hoeveelheid afval. Bijzonder is dat deze stretchfolie, ondanks het hergebruik van gerecycled materiaal, transparant van kleur is. De nieuwe folie is uitgebreid getest en is Europees gecertificeerd door Recyclass en EuCertPlast.

Naast de voordelen voor het milieu biedt deze stretchfolie ook technische voordelen. Zo beschikt de folie over een hogere perforatie- en scheurweerstand met een rekbaarheid tot 150 %. De rollen hebben een standaardbreedte van 500 mm en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes.

www.gerbri.nl