HomeNieuwsGEA ontwikkelt volledig geïntegreerde tabletlijn voor farmaceutische industrie

GEA ontwikkelt volledig geïntegreerde tabletlijn voor farmaceutische industrie

Onder de merknamen Courtoy en Collette finaliseert GEA Process Engineering momenteel de ontwikkeling van een volledig geïntegreerde tabletproductielijn voor de farmaceutische industrie. “De nieuwe productielijn maakt continuous manufacturing mogelijk door het integreren van dosering, mengen, granuleren, compressie en film-coating in één enkele machine”, aldus managing director Jan Vogeleer van Courtoy. “Die machine is uiteraard sterk ruimtebesparend, elimineert alle intermediaire stockage en reduceert de productiedoorlooptijd gevoelig. Bijkomend voordeel is dat het volledig productieproces.”

Sinds 2000 hoort Courtoy tot de beursgenoteerde Duitse GEA-groep en geldt het als expertise- en R&D-centrum voor poedercompressie en tabletproductie. Door zich te blijven bewegen aan de spits van de technologische ontwikkeling, biedt GEA Process Engineering weerwerk aan de fors toegenomen concurrentie van machineproducenten uit het Zuid-Korea, China en India. “Voorlopig scoren we nog beter qua performantie, maar voortdurende innovatie is noodzakelijk om onze voorsprong te behouden”, stelt Jan Vogeleer.

Zowat 90% van de rotatieve tabletteerpersen van zijn bestemd voor de farmaceutische industrie. De overige machines worden gebouwd voor de productie van consumer goods, zoals vaatwastabletten, coffee pads, snoepgoed en bouillonblokjes. Courtoy realiseert zowat 30% van zijn omzet uit niet-farmatoepassingen, die hogere technologische eisen stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gea.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: De Vlaamse Ondernemer