GEA neemt CFS over

cfs-logoDe GEA Group Aktiengesellschaft breidt het aandeel van technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen in zijn portfolio uit. Met de overname van Convenience Foods Systems (CFS) van AEA Investors, voegt GEA een van de meest veelzijdige aanbieders van procestechnologie voor de voedingsmiddelen en –verpakkingen (vlees, vis, kaas) toe aan de groep. Het bedrijf met in totaal meer dan 2.000 medewerkers zetelt in Bakel en verwacht voor het financiële jaar 2010 een omzet van ongeveer € 400 miljoen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en wordt naar verwachting in het eerste half jaar van 2011 afgerond.

“De overname volgt uit onze groeistrategie die als doel heeft de activiteiten van de groep in de verwerking van voedingsmiddelen in de breedte uit te breiden. Met deze stap stemmen we ons portfolio nog beter af op de minder conjunctuurgevoelige voedingsmiddelenindustrie. Daarbij verhogen we de merkwaarde van de GEA, omdat we onze klanten steeds meer oplossingen in hun gehele processen onder één dak kunnen bieden”, aldus Jürg Oleas, CEO van de GEA Group.

“Op de middellange termijn ziet GEA potentie om samen het bestaande management van CFS aanzienlijke prestatieverbeteringen bij CFS en synergie met bestaande activiteiten te realiseren”, zegt Niels Graugaard, Lid van de Raad van Bestuur en COO van GEA.

“Het segment van voedingsmiddelen die dierlijke proteïne bevatten is een van de snelst groeiende in de totale voedingsmiddelenindustrie. Als onderdeel van de GEA Group kunnen we nieuwe markten aanboren en het aantal klanten uitbreiden. GEA biedt ideale condities om te groeien voor een innovatieve en kwaliteitsgedreven onderneming als CFS”, voegt Brian McCluske, CEO van CFS, toe.

CFS is gespecialiseerd in prestatiegerichte oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, variërend van één machine of verpakkingsmateriaal tot een complete productielijn voor het bereiden, marineren, verwerken, snijden en verpakken van vlees-, kip-, vis-, en kaasproducten. Deze ‘Lifecycle Performance' van CFS ondersteunt de prestaties van voedselverwerkers gedurende de gehele levenscyclus van de apparatuur door te zoek naar oplossingen voor operationele uitdagingen, zoals productverscheidenheid, procesflexibiliteit, verlaging van de kosten per kilogram en per verpakking, voedselveiligheid en het milieu. Voor haar producten en verpakkingen maakt CFS gebruik van innovatie om de productie te verhogen en de exploitatiekosten voor voedselverwerkers te drukken.

Kijk voor meer informatie op www.cfs.com.