HomeMachinesEtiketteren en printenGEA labelt betrouwbaarder en sneller met vernieuwde Tirolabel

GEA labelt betrouwbaarder en sneller met vernieuwde Tirolabel

Het spreekt voor zich dat een efficiënt verpakkingssysteem een labelaar nodig heeft die de snelheid en hoge kwaliteit van de machine kan bijhouden. Daarom heeft GEA met fabrieken in Duitsland en Nederland hun etiketteer- en labelmachines verder ontwikkeld. De innovatieve doorontwikkeling van de GEA Tirolabel maakt meer nauwkeurigheid en snelheid mogelijk op het gebied van etiketteren.

Met de nieuwe generatie van het TiroLabel-etiketteringssysteem is GEA naar eigen zeggen de enige leverancier die een motorisch aangedreven positioneringseenheid met veerstriften voor boven- en onderetikettering gebruikt. Dit zorgt er voor dat de schommelingen in de luchtdruk geen effect hebben op de etiketplaatsing. De voordelen zijn voor de hand liggend: de totale snelheid en capaciteit van de machine gaat omhoog, zelfs met 25% meer snelheid op het gebied van etiketteren. Daarnaast worden de etiketten met hoge nauwkeurig- en betrouwbaarheid op de verpakking aangebracht. De nieuwe set-up heeft de gebruikersvriendelijkheid aanzienlijk verbeterd en de labelaars zijn hierdoor eenvoudiger te onderhouden. Ook zijn er enkele opties verkrijgbaar, zoals ‘No product – No Label' en ‘No Downtime'.

De nieuwe Tirolabel is verkrijgbaar op het instapmodel dieptrekker GEA DeltaPak en op de in modules configureerbare dieptrekker GEA PowerPak. Met de Tirolabel is het mogelijk om op de GEA dieptrekkers zowel vacuüm-, MAP-, Skin-, Schrink- en TopPak-verpakkingen van labels te voorzien.

Kijk voor meer informatie op www.gea.com.