HomeMachinesInspecterenGEA garandeert veilig verpakte voedingsmiddelen met OxyCheck

GEA garandeert veilig verpakte voedingsmiddelen met OxyCheck

Consumenten willen vers en veilig verpakte voedingsmiddelen. Retailers streven naar een langere houdbaarheid en een perfecte uitstraling. Producenten dienen producten te leveren conform afgesproken kwaliteitsnormen. GEA biedt een oplossing voor al deze eisen met de OxyCheck, een niet-destructief meetsysteem om elke MAP-verpakking (Modified Atmosphere Pack) te controleren. OxyCheck zorgt voor een zuurstofmeting tijdens de in-lijn productie, waarbij de folie en sealnaden intact blijven.

OxyCheck speelt een cruciale rol in het bieden van garantie dat voedingsmiddelen, verpakt in MAP, in perfecte staat consumenten bereiken. De meting vindt plaats op iedere individuele MAP-verpakking voordat deze de dieptrekverpakkingsmachine verlaat. OxyCheck maakt tijdrovende steekproeven overbodig en voorkomt dat de gebruiker verpakkingsmateriaal en de inhoud van de verpakking na het controleren moet weggooien.

Het systeem gebruikt een unieke sensorspot geprint op de binnenlaag van de folie. De spot is voedselveilig en voldoet aan de regelgeving voor materialen die met voedsel in contact komen. De GEA OxyCheck gebruikt de fluorescerende eigenschappen van een speciale kleurstof in de spot. De optische sensoren gemonteerd op de dieptrekker projecteren licht op de sensorspot en meten de golflengte van het fluorescerende licht uit die kleurstof om de O2-waarde te bepalen.

De GEA OxyCheck is verkrijgbaar als optie op een nieuwe GEA PowerPak dieptrekker en ook als nalevering op de reeds geïnstalleerde GEA PowerPak machines met een MAP-verpakkingstoepassing. De GEA OxyCheck heeft geen invloed op de snelheid van de GEA PowerPak, zelfs niet als deze twintig slagen per minuut loopt.

Klik hier voor een filmpje…

Kijk voor meer informatie op www.gea.com.