Home Machines Inspecteren GEA bereikt besparing van energie bij Bergia Frites in Roermond

GEA bereikt besparing van energie bij Bergia Frites in Roermond

GEA heeft recent tests afgesloten die de doeltreffendheid van haar bekroonde systeem Callifreeze aantonen. Dit systeem verbetert de kwaliteit van het product en zorgt voor energiebesparing door automatisch de toestand van bevroren producten te controleren en te bewaken wanneer deze de vriezer verlaten.

Callifreeze gebruikt Aquantis sensoren en hierdoor kunnen verwerkers van diepvriesproducten zorgen voor nauwkeurige kwaliteitscontrole van de producten en verspilling van de producten voorkomen. Het systeem kalibreert de parameters door continu het Level Of Frozenness (LOF) van het product te meten. Hierdoor kunnen retentietijd, luchttemperatuur en ventilatorsnelheid worden geregeld, zodat het vereiste en precieze niveau van bevriezen kan worden bereikt met een minimaal energieverbruik.

De tests vonden plaats bij Bergia Frites, een toonaangevende frietproducent in Roermond. De resultaten bewijzen volgens GEA dat besparingen kunnen worden bereikt bij het invriezen van frites door de verdampingstemperatuur te verhogen en via de continue bewaking en regeling van het Level Of Frozenness (LOF).

www.gea.com