HomeDossiersDuurzaamheidFZ Organic Food kiest voor biobased chipsverpakking van Bio4Pack

FZ Organic Food kiest voor biobased chipsverpakking van Bio4Pack

Met de introductie van Hummus Chips breidt FZ Organic Food uit Wolvega het assortiment biologische chips en snacks verder uit. Bijzonder aan het product is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de verpakking. FZ Organic Food heeft namelijk gekozen voor een verpakking van Bio4Pack die volledig composteerbaar is conform de strenge EN13432-norm (zie hiervoor het 7P0466 kiemplant logo) en ook nog eens 4 sterren biobased is. Dit houdt in dat meer dan 81 procent van de gebruikte grondstoffen hernieuwbaar is. Kortom, de verpakking sluit naadloos aan bij de missie en visie van FZ Organic Food.

Dat de verpakkingsoplossing van Bio4Pack past bij een bedrijf met visie als FZ Organic Food blijkt ook uit het feit dat het bedrijf met deze verpakking al meteen aan de wensen en eisen van de Tweede Kamer voldoet met betrekking tot de toepassing van gemetalliseerde multi-layer verpakkingen. In 2050 moeten deze verpakkingen in zijn huidige vorm namelijk geheel uit de schappen verdwenen zijn. De sustainable multi-layer verpakking van Bio4Pack voldoet al aan deze eisen.

De Bio4Pack chipsverpakking heeft dezelfde materiaaleigenschappen als de huidige multi-layer films waardoor deze op standaard machines te verwerken. Tevens is de film ook uitstekend te bedrukken in tot wel acht kleuren. Kortom, met de sustainable en composteerbare chipsverpakking heeft FZ Organic Food een verpakking die recht doet aan de kwaliteit van het product en de toekomst van onze planeet.

Kijk voor meer informatie op www.bio4pack.com.