Home Dossiers Duurzaamheid Fuze Tea bespaart ruim een half miljoen kilo nieuw plastic in Nederland

Fuze Tea bespaart ruim een half miljoen kilo nieuw plastic in Nederland

Het gaat goed met Fuze Tea. Sinds de introductie in januari 2018 is het ijstheemerk razend populair en continue in ontwikkeling. Zo zullen de PET-flessen van Fuze Tea binnenkort bestaan uit 100% gerecycled plastic. De vernieuwde Fuze Tea zal vanaf het eerste kwartaal van 2020 in de winkel liggen.

Door over te gaan op hergebruikt plastic (rPET) is het dus niet meer noodzakelijk om nieuw plastic te produceren. Hiermee bespaart Fuze Tea ruim 40% CO2-uitstoot en ruim een half miljoen kilo nieuw plastic in Nederland per jaar. Alle verpakkingen zijn en blijven 100% recyclebaar.

Groene flessen kunnen wel worden gerecycled, maar er kunnen geen nieuwe flessen van worden gemaakt. Transparant PET wordt wel keer op keer gebruikt om nieuwe flessen van te maken. En dus maakt Fuze Tea de groene flessen ook transparant. Alle Fuze Tea Green Tea varianten zitten straks dus in een transparante fles.

Fuze Tea is niet het eerste merk van Coca-Cola in Nederland dat overgaat op flessen van 100% gerecycled plastic (rPET). Eerder kondigden Chaudfontaine en Honest over te gaan op volledig hergebruikte plastic flessen. De overige merken (waaronder Coca-Cola, Sprite en Fanta) bestaan voor minimaal 50% uit rPET. Daarmee loopt Nederland voor op de rest van West-Europa, waar de duurzaamheidsdoelstelling is om verpakkingen in 2023 uit 50% rPET te laten bestaan.

www.cocacolanederland.nl