HomeDossiersE-commerceFulfilmentbedrijf Monta breidt met nieuwe mijlpaal uit naar de UK

Fulfilmentbedrijf Monta breidt met nieuwe mijlpaal uit naar de UK

Fulfilmentpartij Monta heeft recent een warehouse geopend binnen de UK. Het bedrijf was eerder al actief in Nederland, België en Duitsland. Met deze stap versterkt Monta haar internationale positie binnen de fulfilmentbranche. Nog geen half jaar geleden vestigde Monta zich in België. De volgende internationalisering slag naar de UK liet niet lang op zich wachten. Met de stap naar de UK zet Monta de teller van haar fulfilment warehouses op 18.

De motivatie achter deze uitbreiding is drieledig, verklaart Edwin van der Ham (CEO Monta): “We willen in eerste instantie onze klanten helpen groeien die al veel orders draaien in de UK. Omdat zij daar al substantieel veel verkopen, is het voor hen interessant om lokaal voorraad neer te leggen. Het is in dat geval niet alleen financieel interessant; ook de levertijden worden hiermee flink ingekort, wat de klanttevredenheid ten goede komt. Het warehouse in Coventry is zeer centraal gelegen, zo kunnen we een late cut-off tijd aanbieden en de dag daarna leveren door het hele land. De samenwerking met meerdere vervoerders draagt hier ook aan bij. Daarnaast wordt het inklaren van goederen vereenvoudigd voor de webshop en kunnen retouren sneller worden afgehandeld.”

Naast bestaande klanten zijn er ook webshops binnen de UK welke Monta kan helpen met het fulfilment binnen hun eigen land. Van der Ham: “Onze eerste klant uit de UK is inmiddels al een feit. Bovendien kan Monta fungeren voor webshops in de UK als Europese hub: de 17 warehouses binnen verschillende Europese landen waar Monta is gevestigd vormen strategisch gezien een interessante optie voor online ondernemers uit de UK die willen (door)groeien binnen Europa. Op deze manier helpen we trouwens al diverse webshops buiten de EU, maar door de recente uitbreiding zal de focus hierop toenemen.”

Met de Brexit heeft de e-commerce markt in het Verenigd Koninkrijk significante veranderingen ondergaan. Zo heeft het nieuwe handelsakkoord tussen de UK en de EU geleid tot veranderingen in de BTW- en douaneregelingen. Voor e-commercebedrijven betekent dit dat zij nu te maken hebben met complexere procedures voor het importeren en exporteren van goederen. Van der Ham: “Door gebruik te maken van fulfilment binnen een van onze Europese Monta vestigingen hebben online ondernemers uit de UK natuurlijk gemakkelijker toegang tot de Europese markt en vice versa. Wanneer een webshop ons kan voorzien van de juiste productinformatie, kunnen wij eenvoudig en snel de artikelen importeren en inklaren door de kennis en tools die we tot onze beschikking hebben. Het voelt goed om vanuit Monta webshops continu te kunnen ondersteunen binnen de uitdagende e-commerce branche en hen te helpen groeien, ongeacht de veranderende regelgeving en marktomstandigheden. Wij groeien met onze klanten mee, binnen en buiten de Nederlandse grens. En er staan nog meer landen op de planning; we zijn nog lang niet klaar.”

www.monta.eu