HomeMachinesNiet-primair verpakkenFruitverpakker Jover enthousiast over REV Rooster van LC Machinery

Fruitverpakker Jover enthousiast over REV Rooster van LC Machinery

lcmachinery-jover-2

Al enige jaren maakt fruitverpakker Jover, gevestigd op groothandelsmarkt IABC in Breda, gebruik van een door LC Machinery geleverde verpakkingslijn voor appels en peren. De peren worden voornamelijk verpakt in kiloschalen en gaan vervolgens door een flowpack machine. Voorheen werden de schalen nog handmatig in opzetdozen geplaatst, maar met de recente installatie van de REV Rooster is ook dit proces nu geautomatiseerd.

lcmachinery-logoDe REV Rooster is een gepatenteerde casepacker, die in staat is om 10 schalen in net, flowpack of met deksel automatisch in verschillende typen fust van 60 x 40 cm te verpakken. De bediening van de machine is zeer eenvoudig en het aantal bewegende delen van de machine is minimaal, waardoor onderhoud tot een minimum beperkt wordt. De capaciteit van de REV Rooster kan oplopen op tot 75 schalen per minuut.

Een test met de REV Rooster overtuigde Gerard van Maurik van Jover om te investeren in deze innovatieve machine. De levertijd van de machine bedroeg slechts enkele weken en de installatie vond plaats in 1 dag.

Ondertussen is de machine enige tijd in gebruik en Gerard an Maurik is erg enthousiast over de prestaties. “Het verpakkingsproces verloopt nu veel efficiënter, omdat er een handmatige schakel is geautomatiseerd en de machine zowel opzetdozen als klapkratten kan verwerken. Belangrijk is ook dat de machine een kleine footprint heeft, zodat hij weinig plaats inneemt in de verpakkingshal. Doordat wij nu veel efficiënter werken in combinatie met de relatief lage aanschafprijs van de machine, verdienen wij deze investering in no-time terug”, aldus Gerard van Maurik.

LC Machinery kan overigens ook een dubbele unit leveren, voor hogere capaciteiten, of om twee verpakkingslijnen op aan te sluiten. Ook een fust formaat van 30 x 40 cm kan op aanvraag verwerkt worden.

Voor meer informatie:
Chris de Krom
LC Machinery
Hoogeveenenweg 150
2913 LV Nieuwerkerk a/d IJssel
T (0180) 39 37 30
www.lc-machinery.nl
info@lc-machinery.nl